Wonen als een Parisienne: très chic

Ze zijn altijd goed gekleed, hebben haar dat al-tijd perfect – en tegelijkertijd totaal nonchalant – zit én beschikken vaak over een super stijlvol appartement middenin de stad… Oui: van de Parijse dame kunnen we op stijlgebied nog heel wat leren. Tijd voor een lesje ‘je-ne-sais-quoi’: wonen als een Parisienne.

parisienne

 

Hoe doen ze dat toch?

Ze bezitten geen wondermiddeltjes om slank te blijven, zijn geen perfecte moeders, et non, ze zijn niet makkelijk om mee te leven. Toch kijken we allemaal op naar de nonchalante elegantie van Parisiennes. Hun niet-gekapte kapsels, perfect gestifte lippen, hun je-ne-sais-quoi. Waar halen ze die nonchalance en elegantie toch vandaan? Het lijkt ze geen moeite te kosten en we zijn er allemaal een beetje jaloers op. Maar hé! Leven als een Parisienne kun je leren. En zoals Karl Lagerfeld ooit al eens zei: “You don’t have to be French to be a Parisian”.

parisienne
parisienne

Van huis naar Maison

Niet alleen hun outfits zijn tiptop in hun nonchalance; ook Parijse appartementen zijn van top tot teen verzorgd, chic en soms een tikkeltje dramatisch. Denk: hoge plafonds, een houten visgraatvloer, paneeldeuren en overdadig lijstwerk. Nu snappen we natuurlijk dat niet iedereen is gezegend met deze prachtige ornamenten in huis, maar gelukkig is het ook mogelijk om kleine elementen van dit verfijnde interieur terug te laten keren bij jou thuis. Watch and learn!

1. C’est blanc

Dé key tot die je-ne-sais-quoi-look? Een strakke en neutrale basis. Ga dus niet aan de slag met allerlei felle of donkere kleuren, maar houd muren en plafonds neutraal. Deze basis geeft je interieur direct een chique touch.

2. Spiegeltje, spiegeltje..

Met een grote, opvallende spiegel maak je de Parijse look helemaal af. Geen ruimte op de muur? No worries! Je laat je spiegel gewoon nonchalant tegen de muur leunen.

3. Un peu dramatique

Wie voor een interieur met Parijse flair gaat, mag best een dramatisch element toevoegen. Denk aan een kroonluchter, een enorme kandelaar of een opvallend meubelstuk als een chaise longue.

parisienne

ELLE

Magazine ELLE steekt haar liefde voor de Parijse stijl ook niet onder stoelen of banken. Niet zo gek natuurlijk, het van oorsprong Franse magazine inspireert al sinds 1945 met de nieuwste modetrends uit Parijs. Onlangs lanceerden ze nog een té gekke tableware collectie, volledig geïnspireerd op – hoe kan het ook anders – Parijs! Het servies, bestek & keukentextiel uit de collectie ademen die fijne Parijse flair die we van ELLE gewend zijn. Zwart-, wit- en goudaccenten, elegante Franse teksten, stijlvolle strepen en polkadots… wij zijn verliefd!

Wanneer krijgt jouw interieur die très chique uitstraling?

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline