De thuisblijfkerst van blogger Wonen bij Chantal

thuisblijftkerst_banner

Het is weer tijd voor de mooiste periode van het jaar: kerst. Bij Westwing staat kerst dit jaar in het teken van ‘lekker thuisblijven’. We verdiepten ons dus in de verschillende manieren om jouw kersthuis te versieren. En  nieuwsgierig als we bij Westwing zijn, willen we maar al te graag weten hoe onze geliefde bloggers kerst vieren! De tweede in deze reeks is Chantal van Wonen bij Chantal!

01_V2_bloggerchantal_thuisblijfkerst_westwing_blogger

 

Wie is Chantal?
Ik ben Chantal en ik woon samen met mijn zoon van 12 en mijn man in Hoogerheide. We kijken bijna uit over de haven van Antwerpen, een mooie plek om te wonen. Mijn grote passie is stylen en ik ben gek op mooie interieurs. Vorig jaar ontdekte ik Instagram en dat leek me meteen erg leuk! Niet wetende dat het zo groot zou worden.”

 

Het huis van Chantal
“We hebben 2 jaar geleden dit huis gekocht, in 2014. Ondanks dat het een nieuwbouwwoning is, hebben we nog wel veel verbouwd om het helemaal naar onze zin te maken, vooral beneden. Daar is bijna alles gedaan. Vlak voor de kerst zijn we overgegaan. Onze eerste kerst in een nieuw huis! Het verbouwen hebben we laten doen, maar het stylen deden we natuurlijk zelf!”

Wonen bij Chantal

Liefde voor interieur

“Van jongs af aan ben ik veel met kleding en mode bezig. Ik had altijd feeling voor styling, het begon met het stylen van kleding. Toen ik op mezelf ging wonen begon ook het interieurgevoel. Eerst had ik niet echt door dat ik dat “beter” kon dan anderen, of dat ik hier meer interesse in had dan anderen. Ik wilde altijd al wel iets met design en mode.”

 

De stijl van Chantal

“Ik zou zeggen modern industrieel. Maar ik heb ook wel veel vintage. Ik vind het lastig om mijn stijl in een vakje te plaatsen. Mijn meubels zijn vrij industrieel, maar de basis van het huis is erg modern en strak.”

Wonen bij Chantal

Inspiratie?

“Inspiratie haal ik vooral van internet. En uit Antwerpen, de antiekbuurt. Dat is een straat waar allemaal hele mooie oude panden zitten met veel brocante en prachtige interieurwinkels. En Pinterest & Instagram natuurlijk. Lekker moodboards maken.”

 

Seizoenswissel…

“Per seizoen wisselt er wel het een en ander in ons huis. In de zomer had ik bijvoorbeeld een heel ander kleed onder de eettafel. Boven in de slaapkamer heb ik inmiddels ook al weer een muur een nieuwe print gegeven. In de winter gebruik in donkerdere en warmere kleuren dan in de zomer. Bijna elke week staat er iets weer ergens anders!”

03_bloggerchantal_thuisblijfkerst_westwing_blogger

Persoonlijke waarde

“De grote foto boven de bank heeft veel persoonlijke waarde. Dat is een foto van de oma van mijn man. Op de foto is ze 14. Het is een speciale foto voor ons, die een bijzondere waarde heeft. Daarnaast zijn de oude zwart-wit foto’s belangrijk. Ik ben niet echt iemand die veel aan spullen hecht.”

 

Wat wil je veranderen?

“Heb je even…? Nee, grapje, dat zou zijn de kleur van de vloer op dit moment. We hebben een mooie vloer, maar qua kleur is ‘ie niet goed uitgekomen. Ik zou liever een grijzere/lichtere vloer hebben. De vloer is een van de grote irritatiepunten in huis!”

05_bloggerchantal_thuisblijfkerst_westwing_blogger

Favoriete ruimte

“De keuken denk ik. Hoewel ik eigenlijk niet uitgebreid kook. Maar deze open keuken, waar je lekker veel contact hebt met je gasten is heerlijk. Ook zit ik hier graag om een boekje te lezen en het overzicht te hebben. De eettafel is wel het middelpunt van het huis voor ons. We zitten hier eerder dan in de zithoek.”

 

Chunky knitted plaid van Allerwarmst

Ik ken Allerwarmst van Instagram. Ik heb de eigenaresse eens gesproken op de Swan market in Antwerpen en toen heb ik een heel mooi touwlampje bij haar gekocht. Dat lampje had ik gefotografeerd en op Instagram gezet en dat liep direct storm en de lampen waren in no time uitverkocht bij Allerwarmst. Omdat ik ook verliefd ben op haar chunky knit plaids heb ik er hier inmiddels ook eentje van thuis liggen. Ik heb gekozen voor een vervilte variant, omdat ik niet goed tegen pluizen kan. Ik gebruik hem eigenlijk vooral als decoratie. Hij is zo mooi!”

06_bloggerchantal_thuisblijfkerst_westwing_blogger

Chantal’s kersthuis

“Nou ik ben al een eind op weg met de kerstdecoratie. Ik heb al een kerstboom staan en in de hal komt er nog een. Maar het is nog zeker niet af. De bomen hebben een stoere look. Ik heb een kunstkerstboom, vooral omdat ik mijn boom al vrij vroeg opzet, begin december. Hij lijkt wel heel echt! De decoratie heb ik veel zelf gemaakt of bewerkt – mat grijze ballen, mat witte ballen half zwart gespoten, ballen met beton look, zwart geschilderde sterren. Er wordt bij ons thuis altijd veel aandacht gegeven aan kerst, dat heb ik van huis uit meegekregen. Ik vind het wel belangrijk dat het geheel stijlvol blijft.”

 

De thuisbblijfkerst

“Familie, vrienden, eten & drinken. Zo simpel is het. Wij zijn wel lekker bourgondisch met veel gezelligheid en muziek en natuurlijk stomme kerstfilms kijken op tweede kerstdag.”

 07_bloggerchantal_thuisblijfkerst_westwing_blogger

Must-have kerstitem?

“Een stolp! Daar kun je zoveel leuke dingen mee doen. Je ziet ze heel veel, overal! We hebben een werkbank en daar staat een stolp op met allemaal kleine lampjes erin. Ik werk ook wel met jampotjes die ik dan inzet als kleine stolpjes, bijvoorbeeld met kleine kerstboompjes erin.”

 

2017?
“Diep blauw, blauwgrijs, de urban jungle en de stolp.”

 

Geinteresseerd geraakt in Chantal’s blog Wonen bij Chantal? Klik hier voor haar blog!

 

Beeld: Wonen bij Chantal

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline