Woonbeurs Wonderland

woonbeursplaatjes1
Tadaááá: onze Styledirector Odette Simons is er bij als de Woonbeurs 2014 van start gaat

De crème de la crème van de interieurwereld was afgelopen week te vinden in de Amsterdamse Rai: op dinsdag 30 september ging de Woonbeurs van start. Op de Woonbeurs vind je de nieuwste trends, de laatste musthaves en volop inspiratie van woonmagazines en interieur labels. Het thema van dit jaar? Denim! Zowel vtwonen en Ariadne at Home als 101 woonideeën hebben op de beurs een compleet huis ingericht. Odette Simons, Westwing’s nieuwe Styledirector was uiteraard aanwezig bij de opening en was benieuwd naar alles dat de Nederlandse interieurbranche te bieden heeft. Daarnaast werd onze Odette meteen bedolven onder een flinke emmer confetti of eigenlijk was het denim, natuurlijk. Hieronder lees je wat ons opviel op de beurs:

Recyclen, duurzaamheid & oermaterialen 

Op veel plekken zien we ‘echtheid’ terugkomen. Een goed verhaal, hergebruik en het materiaal als uitgangspuntnemen zijn belangrijk. Wat dat betekent? Bij hout mag je de nerven zien, bij staal zien we roest en gebruikssporen en beton is al wat afgebrokkeld.

Van buiten naar binnen!

Groen, bloemen en dieren zijn absoluut niet meer alleen voor buiten. Op de Woonbeurs zien we de natuur in allerlei vormen terugkomen in het interieur. Ga voor bloemenprints op kussens of het behang, laat dieren zien op keramiek en laat je planten als een trofee zien onder een stolp. Een eigen tuin in huis is hartstikke hot.

Re_woonbeursplaatjes2
Groen, groener, groenst: haal jouw planten van buiten naar binnen. Goed idee?! Goed idee!

Binnenkijken bij…. Max & Wim-Lex

Landgenoten… We zijn verheugd om jullie te laten zien hoe wij slapen, eten en leven. Say what?! Ga aan de slag met de nationale kleurstelling en vergeet vooral de accenten in Delfts Blauw en goud niet. Een vleugje Royal Style is immers de kroon op je interieur.

RE_woonbeursplaatjes5
Koninklijke stijl in huis! Laat je inspireren door vtwonen in hun versie van het huis van Willem-Alexander en Máxima

Dat kan écht niet….

Paars met oranje?! Asymmetrie?! Oma’s gehaakte werkjes?! Wildboeket?! Zo kunnen we nog wel even doorgaan met dit lijstje. Maar get ready: foute stijl is back in business. Stap af van een duidelijke stijl en mix vintage met een strakke Scandinavische stijl voor een eclectisch effect in huis. Dat kan dus écht wel!

woonbeurs7
Goud met roze? Echt niet! Of… Wel doen, volgens de Woonbeurs!

En dan natuurlijk de producten in de categorie: ‘HEBBEN!’

  • Schommel in je huis
  • Magneetbehang
  • Duplo stenen voor grote kinderen

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline