Yumeko: Change the world sleeping

Draag jij graag je steentje bij aan een betere wereld? Goed nieuws. Je kunt nu je verantwoorde lifestyle uitbouwen van je bord naar je bed. Met de producten van Yumeko kun je namelijk biologisch badderen en slapen. En dat is wel zo goed voor mens, dier en milieu.

1_yumeko

De mannen achter Yumeko

Stephan Zeijlemaker en Rob van den Dool vormen de motor achter Yumeko. Hun interesse in duurzaamheid en “groen leven” komt niet uit de lucht vallen. De heren zijn beiden werkzaam geweest voor verschillende goede doelen. Na een flinke periode goeddoen, besloten ze het heft in eigen handen te nemen. “Op een avond bedacht ik de term groen slapen. Dit idee hebben we verder uitgewerkt wat resulteerde in Yumeko.” aldus Stephan. Zonder enig verstand van bed en bad begonnen Stephan en Rob hun avontuur. Hun doel: ondernemers en consumenten aanzetten om de wereld een beetje te veranderen.

2_yumeko

Het idee

“Change the world sleeping” is de missie van Yumeko. Volgens Stephan en Rob worden er nog steeds veel te veel producten op een milieu- en dieronvriendelijke manier geproduceerd. En dat is helemaal niet nodig volgens dit duo. Bij Yumeko gebruiken ze enkel natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit zoals wol, katoen, dons, kapok, tencel en natuurlatex. Alle producten worden gemaakt met respect voor de mensen die het maken, de dieren en onze planeet – lees: zonder mensenarbeid, dierenleed en gif. Als dat niet lekkerder slaapt en baddert?

3_yumeko

Het nieuwe slapen

Eco slapen is volgens de mannen van Yumeko het “nieuwe slapen”. “We zijn ervan overtuigd dat veel positieve maatschappelijke veranderingen uit bedrijven en hun klanten moeten komen. Ondernemers kunnen namelijk samen met de consumenten de wereld veranderen! Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de verandering. Als we massaal zouden gaan eco-slapen en eco-badderen, wordt al slapend en badderend de wereld een stukje mooier gemaakt.” aldus Stephan.

4_yumeko

Een bijzonder merk

In Nederland is Yumeko het eerste duurzame merk op het gebied van bed- en badlinnen. “We onderscheiden ons door te kiezen voor de mooiste natuurlijke materialen. Maar ook de breedte en volledigheid van onze collectie maakt ons bijzonder. We willen voor ieder product in de slaap- en badkamer een eco alternatief bieden. We ontwikkelen alle producten zelf en werken alleen met gecertificeerde materialen. Bovendien is Yumeko zelf ook biologisch en fair trade gecertificeerd. We kennen van alle producten de complete supply chain en de mensen achter de bedrijven.”

6_yumeko

Hoe logisch is biologisch?

Slapen in een eco-bed en badderen met biologisch linnen kent hartstikke veel voordelen. Zo zijn de materialen zachter en schoner en worden er geen chemicaliën gebruikt tijdens het productieproces. Ecologische bad- en bedproducten zijn bovendien gezonder voor jou en de wereld. Van katoenboeren die onder goede omstandigheden werken en een passende beloning ontvangen voor hun werk tot het voorkomen van dierenleed…

Wij willen de wereld vandaag nog slapend en badderend veranderen! Doe je mee?

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline