Zo style je Pantone's kleur van 2018 in je interieur

Pantone heeft gesproken: de kleur van het jaar is Ultra Violet. Maar hoe komt Pantone eigenlijk bij deze kleur? En misschien nog wel belangrijker: hoe passen we Ultra Violet, een tint die je misschien niet direct in huis zou halen, toe in ons interieur? Wij helpen je een handje op weg.

First things first

Mocht je niet weten wie of wat Pantone is, dan leggen we je dat graag even uit. Pantone is de wereldwijde autoriteit op het gebied van kleurcoderingen. Makkelijker gezegd: als je het hebt over kleur, dan heb je het over Pantone. Eigenlijk kun je wel stellen dat ze sinds 1963 steeds weer het kleurenalfabet uitbreiden. En van designer tot klant: iedereen heeft bewust en onbewust met Pantone te maken. Met hun ‘color matching system’ kunnen ontwerpers bijvoorbeeld duidelijk maken aan een fabrikant welke kleur iets precies moet zijn. En omdat Pantone graag uitpakt, presenteren ze elk jaar de trendkleuren. Waarbij ‘Ultra Violet’ de kleur van dit moment is.

Terugblik

In 2017 koos Pantone voor ‘Greenery’. Deze verfrissende en revitaliserende tint stond symbool voor een nieuw begin, nieuwe kansen én de natuur. De eerste reacties waren wat verdeeld, want tja: hoe pas je die appeltjesgroene kleur nou toe in je interieur? Het antwoord bleek veel simpeler dan gedacht. We gingen massaal voor écht groen in huis met de mooiste planten: Greenery in zijn puurste vorm!

Pantone

Creativiteit en verbeeldingskracht

Zoals altijd is Ultra Violet ook weer een trendkleur met een diepere gedachte. De kleur van het jaar is immers altijd een reflectie op dat wat Pantone in de maatschappij ziet gebeuren én de richting die we op gaan – of zouden moeten gaan. Ultra Violet is een dramatische en provocerende paarse tint die staat voor creativiteit, verbeeldingskracht en de toekomst. En dat is wat we nu nodig hebben, vinden de Pantone-experts.

De tijd waarin we leven vereist creativiteit en verbeeldingskracht. Van het verkennen van nieuwe technologieën en de kosmos tot artistieke uitdrukkingen en spirituele reflectie. Ultra Violet schijnt een nieuw licht op wat nog moet komen.

– Leatrice Eiseman, directeur Pantone Color Institute.

Toepassen

Na het lezen van deze interessante visie is het natuurlijk tijd voor inspiratie. Want we kunnen ons zo voorstellen dat jij die paarse tint in je interieur nog niet zo ziet zitten. En dat is nergens voor nodig, want Ultra Violet is eigenlijk hartstikke veelzijdig. De kleur transformeert moeiteloos, overstijgt branches, gender én seizoenen en kan zowel ingetogen als over-the-top worden gestyled. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Wij geven je een paar voorbeelden:

Pantone

Go bold or go home
Ultra Violet komt nóg beter tot zijn recht naast fonkelende accessoires in goud of messing. Deze combinatie brengt meteen een gevoel van warmte en luxe in huis. Bij deze look geldt: go bold or go home!

Pantone

Subtle Modernity
Je zou het misschien op het eerste gezicht niet denken, maar Ultra Violet is in staat een kamer te verzachten met ingetogen en moderne combinaties. In combinatie met zwart- & grijstinten zorgt Ultra Violet voor een prachtige subtiele elegantie in huis.

Hoe je de kleur ook toepast, met Ultra Violet maak je áltijd een statement.

 

Video & beeld: Pantone, Westwing & L4M

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline