3 x gezonde ijsrecepten om zelf te maken

Yes! De zomer laat zich ein-de-lijk een beetje zien. De temperaturen stijgen, de rokjes en korte broeken komen weer uit de kast en we willen het liefst de hele dag buiten zijn. Wij zeggen: tijd om de zomer te vieren! En dat gaan we doen met een paar heerlijke – én healthy – ijsrecepten om thuis te maken. Watch and learn!

Strawberry swirl

We all love strawberries, don’t we? Wij zijn er in ieder geval gek op! Waar wij ook gek op zijn is dit heerlijke én supergezonde ijsrecept. En het leuke: jij hebt ‘m ook binnen no-time op tafel.

 Zo maak je het:

Doe de bananen met de inhoud van het halve vanillestokje in de blender en mix tot een romige massa. Schep het ijs in een schaaltje en doe vervolgens 200 gram van de aardbeien in de blender. Roer deze met een lepel door het bananenijs en serveer je ijsje met de overige verse aardbeien. Enjoy!

In love with the coco

Kokoswater, kokoskwark, kokos op je chocolade en kokosrasp door je yoghurt: kokos is helemaal hot. Ben jij ook zo’n kokos-fan? Dan ga jij ongetwijfeld héél blij worden van dit recept!

Zo maak je het:

Leg wat bakpapier in een ovenschaal en giet daar de kokosmelk in. Laat de schaal minimaal 6 uur in de vriezer staan. Het is nu heel hard, dus zet de schaal even in de koelkast. Hierna kun je het gaan losschrapen. Doe dit in de keukenmachine met de binnenzijde van het vanillestokje en de honing en mix tot het helemaal glad is. Giet het mengsel in een kom en zet het weer terug in de vriezer. Na 1 uur is je kokosijs helemaal ready to eat.

Peanutbutter power

We wisten al dat je hele lekkere dingen kunt maken met pindakaas. Maar pindakaasijs? Waarom ook niet! Als dit je food-cravings niet stopt dan weten wij het ook niet meer…

Zo maak je het:

Doe de bananen in de blender met het vanillestokje, de yoghurt, het zeezout, de pindakaas en de honing en mix het geheel tot een romige massa. Roer de cacao nibs er met een lepel doorheen en serveer het ijs meteen óf laat het nog even opstijven in de vriezer. Yum!

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline