Vakantiewijzer III: maak je lijf in 5 stappen vakantie-proof

In onze tweede vakantiewijzer gaven we tips & tricks over het inpakken van je koffer. All packed? Dan wordt het nu tijd om ook je looks vakantie-proof te maken. Voorkom een bikinilijn die langdradiger is dan de Noord/Zuidlijn en laat je huid glanzen als nooit tevoren. Deze tips helpen je op weg!

01_vakantieplanner

Water works

Natuurlijk elk seizoen een goed idee: veel water drinken. Maar wist je dat dit wonderlijke H2O goedje ook garant staat voor een soepele en elastische huid? Als je weinig water drinkt, droogt je lichaam een beetje uit. En dit resulteert dan weer in een bovenste huidlaag bedekt met dode huidcellen. Hoe meer dode huidcellen op de opperhuid, hoe minder snel je bruin wordt.

02_vakantieplanner

Wees lief voor je haar

Dat jouw lokken niet goed gedijen bij een fel zonnetje in combinatie met zeezout, is vast geen nieuws. Zorg er daarom voor dat je je haar extra goed verzorgt tijdens je vakantie. Verzorg je steile lokken of bos krullen één keer in de week met een maskertje. Ook een goede tip: gebruik pure kokosolie. Doordat deze substantie heel vet is, zal je wel de volgende dag je haar een keer extra moeten wassen.

03_vakantieplanner

Wees geen Harige Harry

Waar deze winter je beenharen misschien wel een recordlengte hebben behaald, wordt het nu toch echt tijd om je te ontdoen van dat zachte wintervachtje. Is het scheermes deze zomer jouw beste vriend? Zorg dat je na 7 keer scheren je mesje vervangt en dat je pas begint na een flinke scrub-sessie. Teveel gedoe? Laat je dan waxen bij een professionele salon, zo weet je zeker dat je huid minstens 3 weken lang haar-vrij is. Ook een goed idee: het aanschaffen van een “epilady.” Note: dit is alleen een optie voor de bikkels onder is, want een pijnvrij klusje is het niet.

04_vakantieplanner

Het perfecte badkostuum

Wat het meest belangrijk is bij de zoektocht naar de juiste badkleding? Dat jij je straks op je gemak voelt op het strand. Kies voor een bikini die je pluspunten benadrukt en sommige delen van je lichaam juist wat minder accentueert. Leg je liever niet de nadruk op je buik? Kies dan voor een bikini met een opvallend bovenstuk met een druk patroon of een vrolijk kleurtje of kies voor een hoog bikinibroekje. Kleine buste? Dan is een halterbikini een goed idee. Heb je juist meer ondersteuning nodig? Dan is een bikini met beugels geen overbodige luxe. Ook fijn: het badpak is weer terug van weggeweest!

05_vakantieplanner

Zeg nee tegen onverzorgde voeten

Vergeet in dit beauty proces niet je voeten onder handen te nemen! Tip: vijl je voeten na het douchen, smeer ze in met een zachte crème of met vaseline, trek er sokken overheen aan en stap je bedje in. De volgende dag zijn je voeten gegarandeerd hartstikke zacht. Herhaal dit ritueel een paar keer en jij gaat je vakantie tegemoet met satijnzachte pootjes!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline