5 kerstvoorbereidingen die je nu al kunt treffen

Kijk je ook al zo uit naar lang tafelen, de mooiste cadeaus en de leukste tijd met vrienden en familie? Mooi zo! Hou deze feestelijke gedachte vast en begin dit jaar op tijd met je kerstvoorbereidingen. Zo hou je veel meer tijd over voor leukere dingen (kerstmarkten, glühwein, kerstfilms…). Decemberstress? Niet als je deze 5 dingen in gedachten houdt. 

5-kerstvoorbereidingen-final

1. Cadeaus met een lange levertijd? Bestel ze op tijd! 

Praat je zus al weken over een trui die alleen maar verkrijgbaar is in een Amerikaanse webshop? Je vriend of man verrassen met een cool item uit Italië? Ga dan nu vast op zoek naar deze cadeaus. Zo heb je alles op tijd binnen en heb je weer iets van je to-do-lijst afgewerkt.

2. Haal alvast cadeaupapier en lintjes in huis

Elk jaar weer hetzelfde liedje: je hebt de meest geweldige cadeaus, maar je cadeaupapier is wat aan de saaie kant. Wacht niet te lang, want de leukste designs vliegen zo de winkel uit. Waarom zou je niet alvast gaan nadenken over creatieve en unieke manieren om je cadeaus mee in te pakken? Ga shoppen zodra je een stijl hebt uitgekozen. Met deze finishing touch maak je je cadeaus nog leuker! 

3. Check je kerstboom en kerstdecoraties

Eén van de meest frustrerende dingen? Je kerstboom opzetten en erachter komen dat die er niet meer zo feestelijk bijstaat als vorig jaar. Je kerstballen en slingers zijn eigenlijk ook aan vervanging toe. Om nog maar te zwijgen over kerstlampjes die niet werken. Controleer alles dan ook van te voren en vervang defecte items. Een goede reden voor jou om een bezoekje te brengen aan de lokale kerstmarkt. Yes! 

4. Plan je kerstmenu en selecteer je tafeldecoraties

Het kerstdiner levert veel stress op. Je wilt je gasten immers verrassen met drie, vier of zelfs vijf gangen! Bedenk daarom al van te voren wat je wilt serveren. Maak die ingewikkelde saus of dat dessert eens van te voren (tip: vries ze alvast in!). Vergeet niet om de eettafel ook wat aandacht te geven. Hier moet het tenslotte allemaal gaan gebeuren. Voor welke kleur of thema ga je dit jaar?

5. Maak een afspraak bij de kapper

Last but not least: jij moet er natuurlijk ook fantastisch uitzien. Je kapper zal het vast druk hebben komende maand. Maak daarom snel een afspraak, dan loop jij er de hele decembermaand geweldig bij. 

Zo, tijd om te relaxen en te genieten van de mooiste tijd van het jaar!

Beeld: Westwing Home & Living

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline