5 tips voor een gelukzalig of hygge weekend - Denmark style!

De Scandinaviërs flikken het weer! Denemarken is namelijk verkozen tot het gelukkigste land van de wereld. Congrats lieve Denen. De Deense term #hygge (gezelligheid en geborgenheid) op Instagram is jaloersmakend. Hygge doet je verlangen om net zo stylish en oh zo gelukkig te zijn als de Denen. We zijn al een tijdje in de ban van het Scandinavische interieur. Maar nu willen we meer weten over hun levensfilosofie. In slechts 5 stappen laten wij je zien hoe jij het gelukzaligste weekend ooit kunt hebben – op z’n Deens natuurlijk!

hygge-weekend-final

 

1. Hygge = Thuis

Je hoeft je niet druk te maken of je die reservering bij dat populaire restaurant wel hebt gemaakt. De Denen nodigen hun vrienden namelijk gewoon thuis uit. Leg de focus niet op het maken van een goede indruk, maar geniet van het samen zijn. Een casual etentje is voldoende. Geen stress. Relax. Daar gaat het bij hygge tenslotte om.

2. Hygge = Natuur

Vond je die wandelingen met je ouders op zondag altijd zo saai? Wij snappen dat. Maar vandaag de dag kan rust en kalmte juist heel lekker zijn – als we de Deense levensfilosofie mogen geloven tenminste. Laat je telefoon thuis en maak een lange wandeling. Instagram en Snapchat moeten maar even wachten. 

3. Hygge = Simpele dingen

Maak dit weekend geen afspraken. Neem de tijd om de dingen te doen waar je normaal niet aan toe komt. Lees bijvoorbeeld een boek – die Scandinavische misdaadromans schijnen wel goed te zijn.

4. Hygge = In het moment

Wij vinden ons drukke leventje best leuk. Maar de Denen zien het anders. Hun advies aan ons zou dan ook zijn om meer te genieten van het moment zelf (zoals van die wandelingen bijvoorbeeld). Er kan van alles gebeuren dit weekend, maar niks hoeft. En dat is oké.

5. Hygge = Des te minder je weet…

Dat klinkt vrij naïef, maar waarom voelde je je veel vrijer en gelukkiger als kind? Onze theorie: we ontvingen toen geen notificaties op onze telefoon zodra er weer eens iets verschrikkelijks gebeurde in de wereld. Zet die push berichten daarom uit.  Je hoort dat nieuws maandag wel weer. Dit weekend is van jou!

Beeld: Westwing Home & Living 

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline