5 x planten voor een betere nachtrust

Lig jij ’s avonds ook altijd te woelen voordat je eindelijk in slaap valt? Met als gevolg dat je de volgende ochtend totaal niet uitgerust wakker wordt – en als je even pech hebt ook nog een bonkend hoofd hebt? Wij hebben dé oplossing gevonden: groen! Met één (of meer) van deze 5 planten in de slaapkamer slaap jij voortaan als een roosje. Overigens ook hartstikke hip zo’n groene oase, maar dat terzijde… Lees snel verder!

slaap

Lavendel

Het is wetenschappelijk bewezen dat de geur van Lavendel stress en angst bestrijdt. Dit plantje staat dan ook bekend om haar ontspannende werking. Zo verlaagt de aroma je hartslag en ontstaat er een rustige sfeer in de slaapkamer. Daar zeggen wij geen nee tegen…wat jij?

 

slaap

Sanseveria

De Sanseveria – ook wel vrouwentong genoemd – is een kleine wonderplant. Deze groene buddy ondersteunt een regelmatige ademhaling en een gezond immuunsysteem. Bovendien maakt hij – in tegenstelling tot veel planten – ’s nachts meer zuurstof aan dan overdag. Ideaal voor de slaapkamer dus!

 

slaap

Aloë Vera

Ook de Aloë Vera is bijzonder goed voor de luchtkwaliteit in de slaapkamer. Zo goed zelfs, dat deze plant door de NASA is uitgeroepen tot de beste luchtzuiverende plant ter wereld! Hij geeft net als de Sanseveria ’s nachts zuurstof af en verwijdert chemische stoffen uit de lucht. And good to know: is je lucht heel sterk bevuild, dan verschijnen er bruine plekken op de bladeren.

 

slaap

Klimop

Het is niet de meest voor de hand liggende plant voor in huis, maar de Klimop doet het ook binnen prima. Eigenlijk meer dan prima, want wist je dat hij schimmel in de lucht vermindert met 94%?! Daarnaast verwijdert dit fijne plantje andere schadelijke stoffen in de ruimte en maakt hij veel zuurstof aan waardoor je ’s nacht beter kunt ademen.

 

slaap

Gardenia

Heb je momenteel last van een gespannen gevoel en slapeloosheid? Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de Gardenia hetzelfde effect heeft als valium. Let wel: deze plant heeft veel aandacht nodig. Als je geen groene vingers hebt dan is het wellicht niet de meest verstandige keuze…

Wie had dat gedacht, een plantje voor een betere nachtrust? Wij gaan er in ieder geval voor! Welke plant krijgt een plek in jouw slaapkamer?

Bridget van Alphen

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline