5x familieuitjes die óók jij leuk vindt

Gaan jouw haren al overeind staan bij het woord ‘familiedag’? En probeer je dit jaarlijks terugkerende ‘evenement’ subtiel te ontlopen door spontaan een dienst van je collega over te nemen of – nog erger – je ziek te melden? Neem dit jaar het heft in eigen hand en organiseer een familieuitje om nooit te vergeten.

familieuitje

1. Actief op het strand

Als organisator van het familieuitje bepaal jij wat jullie gaan doen. En dat biedt perspectief. Want natuurlijk kies je dan een activiteit waar je zelf heel enthousiast van wordt. Neem bijvoorbeeld de hele familie mee naar het strand! Terwijl jij lekker bruin ligt te bakken, kunnen je neven leren kitesurfen, je ooms lekker beachvolleyballen en kan oma op schelpenjacht. Jij blij, zij blij!

2. Ga kamperen!

Reken maar dat dit kampeerweekend lang zal nagonzen in de familie! Boek een kampeerterrein, laat de familie tenten bij elkaar zoeken, sla genoeg rantsoen in, sprokkel hout voor het kampvuur en maak een lijst met leuke buitenspellen. Zet de tenten in een cirkel op het terrein en … plant jouw riante, gehuurde camper in het midden! Tja, want als organisator ben jij natuurlijk de aangewezen persoon om die EBHO-post/keuken/voorraadopslag-op wielen te bemannen.

3. Wijnproeverij

Alle familiestrubbelingen verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra de eerste fles geproefd is. Een wijnproeverij is voor jou een mooie kans om alles te leren over wijn en maakt de doorgaans chagrijnige tante Sjaan een stuk gezelliger. Ga op zoek naar een wijnproeverij in een kasteel, dan kunnen jullie daar gelijk overnachten! Want zelfs ome Bob heeft waarschijnlijk te veel op …

4. Op hoog niveau

Brunchen met kleffe broodjes, boerengolf op je naaldhakken en bowlen met lauwwarme bitterballen … Na al die mislukte familieuitjes van de afgelopen jaren, wordt dit er één op hoog niveau. Het is geschikt voor alle leeftijden – mits geen hartproblemen – en het zet je wereld voor heel even in een heel ander perspectief: spring met de hele familie uit een vliegtuig! Uiteraard met parachute op de rug want we willen opa wel weer heelhuids laten landen.

5. Laat je droppen!

Huh?! Wat?! Ja, we hebben je beloofd dat we je tips zouden geven voor een familieuitje om nooit te vergeten. Dit is de ultieme tip: laat je met de hele familie droppen in een bos! Vraag je buurman of hij in zijn geblindeerde aannemersbus jou en je familie in het bos wilt droppen (nadat hij alle telefoons in beslag genomen heeft). De eerste uren laat je het gezelschap als een kip zonder kop door het bos heen dwalen om vervolgens jezelf op te werpen als held en de familie in één rechte weg weer terug naar huis te leiden. Want natuurlijk heb jij van tevoren met de buurman overlegd waar hij jullie precies moest droppen …

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline