5x mustvisits Antwerpen

Je bent er zó en toch waan je je in een heel andere stad. Antwerpen is de place to be voor een gezellig dagje shoppen. Wij nemen je mee door de kleine straatjes van de stad en geven je 5x insidertips waar je het beste kunt eten, shoppen en cultuur kunt snuiven.

Volg je vanuit Centraal Station Antwerpen de meute, dan kom je gegarandeerd op De Meir terecht. De shops die je hier vindt, vind je ook – weliswaar in kleiner formaat – in de Kalverstraat. Toch moet je ‘m niet overslaan, al is het alleen maar om een coffee to go te halen bij Coffeelabs (vóór de XL-Hema naar rechts, de Lange Klarensstraat in). Zo, nu je cafeïnegehalte op peil is, kunnen we écht op pad.

Cultuur snuiven

MOMU
Het ModeMuseum van Antwerpen staat – hoe kan het ook anders – in het hart van de Modewijk. Het museum presenteert elk jaar twee tentoonstellingen waarbij mode in een sociale, politieke en culturele context wordt geplaatst. Het is van binnen en buiten een imposant gebouw waar je als fashionista zeker één keer per jaar een bezoek aan moet brengen.

Nationalestraat 28 – www.momu.be

Interieur

HAY STORE
Rondom het ModeMuseum liggen tal van straatjes waar je heerlijk kunt shoppen en eten, zonder omver gelopen te worden door toeristen. De IJzerenwaag is zo’n straatje. Via een kleine steeg in deze straat loop je een trappetje omhoog dat je naar de ingang van de HAY store leidt – het door ons zo geliefde interieurlabel uit Denemarken. De bijzondere ruimtes van dit oude pand zijn helemaal ingericht met de designs van HAY. Grote kans dat je direct je intrek wilt nemen in deze winkel in woonhuisstijl.

IJzerenwaag 12 – www.haystore.be

Shoppen

MOOSE in the CITY
We blijven nog even in de IJzerenwaag, want naast de HAY store vind je MOOSE in the CITY. Het is hier net alsof je Scandinavië binnenwandelt. Deze XL-conceptstore hangt, staat en ligt vol met kleding, boeken, food en design uit alle delen van Scandinavië. Je kunt er zelfs een reis naar Scandinavië boeken!

IJzerenwaag 10 – www.moose-in-the-city.com

Lunchen

LOMBARDIA
Je zult wel trek gekregen hebben ondertussen, dus wandelen we rustig naar Lombardia. Deze eigenzinnige lunchroom ga je nooit meer vergeten! De gifgroene voorgevel is niet te missen. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. Bij Lombardia eet je gezond. Alles is organisch, vegetarisch en biologisch verantwoord. Maar bovenal: heel lekker! En bij al dit lekkers, drink je Ginger Love-thee. Deze bijzondere gemberthee is hun handelsmerk waarmee ze de wereld een gezond alternatief voor koffie en thee willen bieden.

Lombardenvest 78 – www.lombardia.be

Borrelen

BRASSERIE BERLIN
Rondom Lombardia vind je shops van bekende merken als Rituals, COS, & Other Stories, iitala en Acne Studios dus daar vermaak je je wel tot borreltijd. Zodra de vier in de klok zit, schuif je aan bij brasserie Berlin op de Kleine Markt. Hier serveren ze de beste wijnen, cocktails en gerechten voor een prima prijs. En het is er nog gezellig ook!

Kleine Markt 1 – www.berlin-antwerpen.be

 

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline