5x zomer in je glas

Nog even en de zomer is officieel begonnen. Het mag dan misschien nog niet tropisch warm zijn, maar als het kwik straks weer oploopt verlangt ook je glas naar een zomerse twist. Wij verzamelden 5 verkoelende en verfrissende zomerdrankjes die je supermakkelijk en snel kunt maken. Cheers!

Lavendellimonade

Wait, what? Lavendel in je glas? Yep. Lavendel geeft een heerlijke bloemige smaak aan je drankje, en dat is precíes wat we nu nodig hebben!

zomerdrankje

Hoe je ‘m maakt:

Kook het water in een pan en haal de pan van het vuur zodra het begint te koken. Voeg hier de gedroogde lavendel aan toe. Laat het een halfuur trekken en het lavendelwater ondertussen afkoelen. Pers hierna de limoenen uit en voeg deze toe aan het lavendelwater. Voeg vervolgens ook de maple siroop toe. Zeef de limonade en giet in een fles of waterkan die je in de koelkast kunt zetten. Zet weg tot het volledig is afgekoeld. Serveer de limonade met ijsblokjes en een schijfje limoen et voilà: jouw dorstlesser voor de zomer is klaar.

Sparkling sangria

‘s Zomers moeten we minstens één keer sangria hebben gedronken. Je maakt een traditionele sangria met rode wijn, maar met witte wijn of sparkling wijn kan ook heel goed. Wij gaan voor de laatste variant!

zomerdrankje

Hoe je ‘m maakt:

Snijd de kroon, de onderkant en de schil van de ananas. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd dan de nectarines doormidden en verwijder de pit. Snijd vervolgens de helften in dunne partjes. Doe het fruit in een grote karaf of fles en schenk de sparkling wijn, triple sec en frisdrank erbij. Zet de kan in de koelkast en laat het geheel flink afkoelen. Serveer je sangria met ijsblokjes. Yum!

Watermeloenlimonade

Gek op watermeloen? Dan ben jij ook gek op dit super easy zomerdrankje met watermeloen in de hoofdrol. Ook leuk: je hebt ‘m binnen no-time op tafel.

zomerdrankje

Hoe je ‘m maakt:

Gooi alle ingrediënten in de blender, behalve de ijsblokjes. Zeef de limonade (of laat ‘m lekker dik als je hiervan houdt) en giet het geheel in een grote kan of fles. Serveer de limonade met ijsblokjes. Easy peasy!

Fruitwater

We hoeven je vast niet te vertellen hoé belangrijk het is om genoeg water te drinken. Maar we kunnen begrijpen dat water drinken na een tijdje heel saai wordt. Maak er een feestje van en ga voor homemade fruitwater!

zomerdrankje

Hoe je ‘m maakt:

Snijd wat fruit naar keuze in stukjes en stamp de blokjes eventueel fijn voor meer smaak. Giet het fruit en het water in een grote kan en voeg de ijsblokjes toe. Fresh!

Prosecco met peer & tijm

Een glaasje prosecco is natuurlijk al heerlijk, maar variaties op dit fancy zomerdrankje zijn minstens net zo lekker. Wat dacht je van een frisse variant met peer en tijm? Ideaal voor deze zomer!

zomerdrankje

Hoe je ‘m maakt:

Zet de glazen ca. 10 min. in de vriezer. Doe ondertussen de peer zonder pitjes in de blender (en) of het ijs in een mengkom. Laat 5 min. staan zodat het ijs iets zachter wordt. Meng met een mixer op de laagste stand de prosecco er beetje bij beetje door. Neem de glazen uit de vriezer en schenk de perenprosecco in de glazen. Serveer met een takje tijm en een rietje. Cheers!

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline