8 Tips voor je Feng Shui home office

Droom je van een schone en opgeruimde kantoorruimte? Een ruimte die het werken nóg leuker en efficiënter maakt? Organiseer je bureau dan volgens de Feng Shui principes! Breng alles perfect in balans en laat de energie goed doorstromen, zodat jij je goed voelt en optimaal aan het werk kunt.

00. algemeen-beeld

Volgens Feng Shui, een Chinese filosofie, zijn we allemaal omgeven door qi (vitale energie). Als deze energie vrij door je huis stroomt, kan deze levenskracht je lichaam en geest optimaal laten functioneren. Een vrije energiestroom bereik je door je huis evenwichtig en harmonieus in te richten.

1

Het belangrijkste in Feng Shui is dat alles netjes en op orde is. In een opgeruimde ruimte kan de qi goed stromen. Dus ruim je bureau op en houd alleen het hoognodige bij de hand. Een opgeruimd ziet er bureau een stuk mooier uit en bovendien kun je aan een georganiseerd bureau veel efficiënter werken.

2

Vuil slurpt een hele hoop vitale energie op. Verfris het energieveld door stof en vuil tot in de kleinste hoekjes te verwijderen. Was de gordijnen, kussens en tapijten en wat heel belangrijk is: ventileer de kamer regelmatig!

3

Verse bloemen en mooie vetplantjes zijn ideaal om je creativiteit te stimuleren. Wist je dat planten met ronde bladeren de negatieve energie van de computer en de telefoon absorberen? Cactussen en planten met puntige bladeren kun je beter niet neerzetten.

4

Qi stroomt goed door natuurlijk licht, dus plaats je bureau zoveel mogelijk op een lichte plek. Als je weinig daglicht in je home office hebt, kies je het beste voor warm kunstlicht.

5

Feng Shui raadt aan om hoeken en scherpe kanten zoveel mogelijk te vermijden. Kies daarom voor zachte, niet-agressieve vormen zoals een rond, ovaal of bijvoorbeeld een halvemaanvormig bureau.

6

Kleuren beïnvloeden ons humeur en onze activiteit. Feng Shui raadt voor verschillende doeleinden verschillende kleuren aan. Zachte, tedere kleuren horen bij Yin en ontspanning. Felle kleuren horen bij Yang en geven energie.

In een kantoor werken blauw en groen kalmerend, stimuleert geel de creativiteit en is paars goed voor de concentratie. Je kunt met verschillende nuances werken, maar zorg er wel voor dat alles in balans en harmonie blijft.

7

Zet je bureau zo neer dat je een muur achter je hebt. Dit zorgt ervoor dat je je veilig en beschermd voelt. Is dit niet mogelijk? Kies dan voor een stoel met een hoge rugleuning. Zet je bureau niet zo neer dat je direct tegen een muur aankijkt. Ga ook niet tegenover een deur of raam zitten, anders zit je in de weg van de energiestroom en dat leidt af.

Westwing-Feng-Shui-bagua

8. Volg de Bagua

De Bagua is een kaart die je gebruikt om de Feng Shui-principes inzichtelijk te maken. De kaart verdeelt je ruimte in 8 zones die ieder een aspect van je leven vertegenwoordigen. Volg de Bagua energiekaart om je home office in te richten en trek de goede dingen in het leven aan!

  • Het noorden is de bakermat van onze carrière. Je kunt die stimuleren met water, bijvoorbeeld door er een kleine fontein neer te zetten. Of door een foto van water op je computer in te stellen als screensaver of wallpaper.
  • Het zuiden vertegenwoordigt roem. Zet hier een kaars of rood licht neer.
  • Het oosten is de hoek voor familie en gezondheid. Zet hier een foto van je familie neer, of een cadeau van een geliefd persoon.
  • Het westen is de plek van je toekomstplannen. Zet hier voorwerpen neer van goud, zilver of ander metaal.
  • In het noordwesten zitten de mensen die je helpen. Metaal, zwart, grijs en wit vertienvoudigen deze energie.
  • Het noordwesten is gereserveerd voor kennis en training. Zet hier aardewerken voorwerpen neer in aardekleuren, zoals oker, oranje en geel.
  • Het zuidoosten vertegenwoordigt je rijkdom. Door hier een voorwerp van hout of een groene plant neer te zetten, zullen je projecten hun vruchten afwerpen en je rijkdom groeien.
  • In het zuidwesten zijn relaties vertegenwoordigd. Zet ook hier aardse voorwerpen neer in de kleuren roze, wit en rood.

 

Foto’s: Living4Media

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline