Verras je valentijn: 8 leuke uitstapjes

Je ruikt het overal: love is in the air! Valentijnsdag staat weer voor de deur en dus is het tijd om de meest romantische versie van jezelf te laten zien. Dat diner-voor-twee bij kaarslicht kennen we nu wel. Dit jaar ga je het helemaal anders aanpakken en wij helpen je een handje. De 8 leukste uitstapjes voor jou en je geliefde.

Valentijnsdag

Winterkamperen

Het toppunt van romantiek! Jij en je geliefde in een tent midden in de natuur en omgeven door het winterse landschap. Het zelfgemaakte kampvuur houdt jullie warm en ’s nachts kruipen jullie dicht tegen elkaar aan. Reken maar dat jullie ongestoord van elkaar kunnen genieten! Staatsbosbeheer heeft een aantal winterkampeerterreinen op een rijtje gezet. Handig: veel van deze terreinen hebben een extra-deken-service en een houtkachelverhuur. En mocht er toch ijspegelvorming optreden in de tent: een trekkershut huren kan ook!

beeld2_valentijnsartikel

Boek een natuurhuisje

Zie je die tent niet zo zitten? Maar wil je wel graag een weekend ongestoord genieten van je geliefde? Boek dan een natuurhuisje. De naam zegt het al: een huisje in de natuur. Ver weg van de bewoonde wereld en van alle gemakken voorzien, kan het niet anders dat de liefde tussen jullie weer helemaal opbloeit!

beeld3_valentijnsartikel

Dagje sauna

Tja, cliché misschien, maar romantisch is het wel! Samen een dagje bubbelen, baden en dampen in de wellness. In Nederland vind je genoeg prachtige wellnesscomplexen!

beeld4_valentijnsartikel

Winterse picknick

Wil jij je geliefde met iets origineels verrassen? Neem hem of haar dan mee voor een winterse picknick! Dat ziet ze echt niet aankomen! Vul een mand met warme broodjes, een thermoskan thee, een pannetje soep en een stapel plaids en ga op zoek naar een verscholen picknicktafel in het bos.

beeld5_valentijnsartikel

Naar de Champagne

Champagne en Valentijnsdag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar in plaats van Champagne te drinken aan je eigen eettafel, kun je ook naar de Champagne rijden! In slechts 4 uur sta je aan de voet van de Route du Champagne die je langs alle Champagnehuizen leidt. Tip: huur een oude Eend om die Route du Champagne in stijl af te leggen!

beeld6_valentijnsartikel

Samen op de Solex

Met de wind in de haren touren door het Hollandse landschap. Ontdek op een ouderwetse Solex hoe mooi Nederland kan zijn! Deze vintage vervoermiddelen zijn bijna overal te huur en brengen je op plekken waar jullie nog nooit zijn geweest. Gevulde picknickmand achterop en snorren maar!

beeld7_valentijnsartikel

Love seat in Tuschinski

Iets meer low budget maar daarmee niet minder romantisch: geniet in het mooie Tuschinski in Amsterdam van een romantische film in jullie eigen love seat. Een grote beker popcorn tussen jullie in en de avond kan niet meer stuk!

beeld8_valentijnsartikel

Wed & Walk in Amsterdam

Een wedding chapel, een sprookjesachtige jurk, een vintage pak voor de bruidegom, getuigen, een rozenboog en twee ringen: de ingrediënten voor the perfect wedding. Tot zover het romantische gedeelte. Want zoals de naam van deze dienst al een beetje verklapt, is de scheiding al in gang gezet nog voordat de huwelijksnacht begint. In Amsterdam kan je op Valentijnsdag tijdens Wed & Walk elkaar het ja-woord geven in een Las Vegas-achtige setting zonder elkaar eeuwige trouw te beloven. Precies om middernacht is het huwelijk namelijk alweer ontbonden. Maar dan heb je wel een leuke avond gehad!

 

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline