8 vragen aan Elke en Sarah van reisblog Wander-Lust

Waarschijnlijk ben je Wander-Lust – dé reisblog vol jaloersmakende foto’s en reisverhalen – wel eens tegengekomen op je tijdlijn of instagramfeed. Maar ken je ook de gezichten achter dit populaire travel platform? Wij spraken met de reislustige vrouwen, Elke Salverda en Sarah Reinhoudt, over favoriete reisbestemmingen, de tofste souvenirs en de gouden interieurtip om je reisschatten te presenteren. Lees je mee?

Waarom zijn jullie een reisblog gestart?

“Wij zijn altijd al reislustige vrouwen geweest en merkten dat veel van onze vrienden ons steeds om reistips vroegen. We hadden zelfs al mailtjes klaarstaan met tips over New York, Londen en Thailand. Toen dachten we, waarom bundelen wij onze krachten niet en beginnen een travel platform met stijl én informatie!”

reisblog

Waar ging jullie eerste reis naartoe? En welke bestemming hebben jullie als laatste bezocht?

Elke: “Mijn allereerste reis als driejarig kind was Griekenland, toevallig vlieg ik deze zomer weer naar hetzelfde bijzondere plekje. Mijn eerste reis alleen was op mijn vijftiende, naar Athene. Superspannend allemaal! Ik ben voor het laatst naar het Zwarte Woud in Duitsland geweest waar mijn zus woont.”
Sarah: “Ik kom net terug uit Los Angeles waar ik bij Coachella Festival was. Mijn eerste verre reis was naar Thailand met een vriendinnetje.”

Waar houden jullie je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?

Sarah: “Ik houd heel erg van lekker eten en borrelen met vrienden. Ik werk voor een iconisch kledingmerk dus ben veel met mode bezig, wat ik ook super leuk vind!”
Elke: “Ik sluit mij aan bij Sarah, wat betreft het eten dan. Culturen proeven doe je ook door middel van verschillende keukens uit te proberen. Ik houd mij ook bezig met duurzaamheid en het milieu, twee zaken die voor mij erg belangrijk zijn.”

Favoriete reisbestemming en waarom?

Elke: “In Europa is het voor mij nog steeds Griekenland. Er zijn daar zoveel onontdekte plekjes buiten de toeristische trekpleisters om. Daarnaast is Zuid-Oost Azië ook fantastisch, met in het bijzonder de Filipijnen waar je mond steeds weer open valt.”
Sarah: “Er zijn zoveel mooie plekken, maar Panama en Maleisië zijn mij het meest bijgebleven vanwege de cultuur en het heerlijke eten.”

reisblog

Nemen jullie vaak mooie souvenirs of bijzondere interieur items mee vanuit de landen die jullie bezoeken tijdens een reis?

Sarah: “Zeker! Ik heb een paar bijzondere items die ik in mijn huis heb hangen. In Panama ben ik ook losgegaan op tasjes en prulletjes.”
Elke: “Ik neem zelf wel eens wat mee maar gek genoeg krijg ik ook superveel van vrienden die een reis gemaakt hebben. Zo heb ik thuis sigaren uit Cuba, een handgemaakte olifant uit Afrika en spulletjes uit Indonesië.”

Wat is het tofste item dat jullie ooit hebben meegenomen naar huis?

Elke: “Een handgemaakte mobiel van bamboe voor op mijn balkon. Heerlijk rustgevend! Ik heb ook ooit een armbandje gekocht op een markt in Sydney, deze droeg ik altijd voor geluk.”
Sarah: “Ik heb ooit wat kenteken borden meegenomen uit Costa Rica, die hangen nu in mijn woning!”

Dé gouden interieurtip voor het presenteren van reisschatten?

“Hang iets in de gang van je woning zodat je het iedere keer weer ziet als je langsloopt en zo herinnerd wordt aan die mooie reis.”

reisblog

Wat zijn de overeenkomsten tussen Dutchbone en Wander-Lust?

“Het belangrijkste is denk ik dat elk uniek item een verhaal heeft, en dat hebben onze reizen ook, dat hebben wij ook. Het is heel cool dat je de items die je normaal van ver moet halen, en niet allemaal in het vliegtuig of in je koffer passen, ook gewoon bij Dutchbone kunt kopen. Zo haal je toch wat reisschatten in huis zonder een verre reis te maken.”

Wat staat er nog op jullie bucketlist?

Elke: “Nieuw Zeeland, Canada en Papua Nieuw Guinea”
Sarah: “IJsland en Australië!”

Benieuwd naar alle reisverhalen van dit avontuurlijke duo? Check dan snel hun inspirerende blog!

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline