95-jarige IT-girl: Iris Apfel

De grote ronde bril, een schat aan juwelen, bijzondere prints en kleurrijke bontjassen maken van haar een levend kunstwerk. Ze mag dan wel 95 zijn, Iris Apfel is levendiger dan ooit. Het New Yorkse stijlicoon lanceerde onlangs nog een nieuwe sokken- en onderbroekenlijn, ontwierp een sieradencollectie, schitterde in de nieuwe reclamecampagne van Citroën en tekende als 90-plusser een modellencontract bij Kate Spade. Naast zakenvrouw, interieurdesigner en één van de grootste stijliconen ter wereld is Iris ook een unieke persoonlijkheid. En juist dát maakt het zo heerlijk om een kijkje te nemen in haar bijzondere leven!

Iris Apfel

Bezig bijtje

Iris Apfel is een stijlicoon en interieurdesigner met meer dan 75 jaar ervaring in het vak. Ze zette samen met haar man Carl textielbedrijf ‘Old World Weavers’ op, dat onder meer het interieur ontwierp voor negen presidenten in het Witte Huis.

 

Inmiddels is Iris Apfel een begrip. Tot op de dag van vandaag pronkt ze op covers van grote Amerikaanse magazines, is er een expositie over haar kledingcollectie in Parijs, bezocht ze internationale modeshows, is ze het gezicht van verschillende labels, gaf ze gastcolleges over mode aan universitaire studenten en is er een documentaire over haar leven gemaakt.

Iris Apfel

Stijlgevoel

Er is waarschijnlijk nog geen dag voorbij gegaan waarop het New Yorkse stijlicoon Iris Apfel er niet fenomenaal uitzag. Door haar lange carrière in textiel- en interieurdesign én als fashion icoon is de dame op leeftijd nog altijd niet haar charme of stijlgevoel verloren. Iris heeft vanachter haar gigantische bril een uitstekend oog voor bijzondere spullen, waarvan ze de wonderlijkste creaties kan maken. Met alles wat ze vindt op vlooienmarktjes zet ze haar huizen vol en behangt ze haar lijf. Peperdure stukken van Yves Saint Laurent of Lanvin combineert ze poepsjiek met goedkope souvenirs. Toch wordt het nooit too much: haar stijl is vrolijk, smaakvol en harmonieus.

Iris Apfel is hét levende bewijs dat stijl leeftijdloos is!

 

Beeld: Eastnews

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline