About Unseen

Op slechts vijf minuten fietsafstand van het Westwing kantoor waan je je in dé culturele hotspot van dit moment. Het is de Amsterdamse Spaarndammerbuurt waar Unseen dit jaar is neergestreken. Twee culturele programma’s die je niet mag missen volgens Westwing!

Beeld-unseen

 

Over Unseen

Sinds 2012 wordt Unseen – opgericht door fotografie museum FOAM, in samenwerking met Platform A en Vandejong Creative Agency – gezien als het belangrijkste culturele fotografie evenement. In de aanloop ernaartoe wordt fotografie talent wereldwijd aangetrokken, worden trends binnen de branche uitgelegd en word je door de grootste curatoren wegwijs gemaakt in de creatieve wereld van de fotografie. Het meerdaagse festival dat plaatsvindt van 16 t/m 25 september wordt afgesloten met de photo fair in de Westergasfabriek van 23 tot 25 september.

Anton Corbijn

Een beetje fotografieliefhebber raakt natuurlijk al wild enthousiast bij het horen van de naam Anton Corbijn. Hij is één van de belangrijkste namen binnen de branche. Dit jaar is hij bij Unseen gastcurator van de tentoonstelling TOUCHED, een verzameling beelden die de ambacht achter de fotografie illustreert. Hij legt uit wat het voyeuristische werk van Gerard Fieret zo authentiek maakt. Corbijn laat je kennis maken met het werk van Susanne Kraus, gemaakt middels een levensgrote “walk-in” camera. Ook de fotografen Dirk Braeckman, Antony Cairns, Adam Jeppesen, Paul Kooiker, Thomas Mailaender, Nerhol, Taiyo Onorato & Nico Krebs, Miroslav Tichy en Daisuke Yokoto zijn door Corbijn’s selectie gekomen. Wat hun werk zo bijzonder maakt? Corbijn legt het uit!

afbeelding-1

The Politics of Sport

Geen sportfanaat? No worries! Ook als jij je niet wekelijks in de sportschool bevindt, kun jij deze expositie waarderen. Kunstenaars Christto & Andrew creëerden speciaal voor Unseen een tentoonstelling in het Amsterdamse Brediusbad. Omdat sport voor veel mensen een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven, heeft het duo de rol van de politiek binnen deze wereld op kunstzinnige wijze onderzocht. En wel in hun huidige verblijfsland: Qatar. Welke betekenis heeft sport in het land dat bekend staat om het faciliteren van grote sportevenement?

afbeelding-2

Naast Corbijn’s tentoonstelling in Museum het Schip en de sportieve tentoonstelling in het Brediusbad kun je je tijdens Unseen verwonderen over de Japanse expositie met selfies in de hoofdrol en genieten van nog veel meer fotokunst. Laat je deze week onderdompelen in de wereld van fotografie!

 

Het Unseen photo festival vindt plaats van 16-25 september op verschillende locaties in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. De photo fair vindt plaats van 23 – 25 september en vindt plaats in de Amsterdamse Westergasfabriek. Benieuwd naar het programma? Je checkt het via de website van Unseen.

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline