5 activiteiten voor kinderen tijdens de kerstvoorbereidingen

De kinderen zijn super enthousiast nu de kerstdagen er weer aankomen – wij overigens ook! Maar dat enthousiasme gaat vaak gepaard met drukte en dat kost over het algemeen (iets té) veel energie. Pff, zo kom je nooit aan al je kerstvoorbereidingen toe. No stress! Met de volgende vijf activiteiten voor kinderen flans je dat kerstdiner zo in elkaar.

kerstactiviteiten-kinderen-knutselen

1. Tekenen & knutselen

Maak een knutselhoek in hun kamer waar ze kerstcadeautjes kunnen maken en inpakken. Misschien kunnen ze ook wat versieringen maken voor op de tafel of de kerstboom? Voor oudere kinderen (6+) is het leuk om te experimenteren met klei. Zelfdrogende klei is binnen 2 uur hard en binnen no time kunnen ze hun kleiwerk beschilderen. Zo heb jij de oven lekker voor jezelf!

 2. Er was eens…

Laat iemand kerstverhalen aan ze voorlezen – opa of oma doen het altijd goed. Familieleden of gasten die eerder gearriveerd zijn kunnen ook aan het werk worden gezet. Je zou eventueel ook kerstverhalen online aan kunnen zetten. Geef ze leuke kerst gerelateerde kleurplaten erbij van de kerstman, een kerstboom of Rudolf het rendier. Zo hou je ze zeker bij de les! 

3.  Op avontuur in de natuur

Laat de kinderen op avontuur gaan! Een oudere broer, zus, nicht, neef of ander familielid kan ze meenemen voor een wandeling in het bos. Hier kunnen ze mooie takken verzamelen die later gebruikt kunnen worden als decoratie op tafel of in huis. Als het begint te schemeren kunnen ze de versierde huizen bekijken in de straat. Wie wint de prijs voor best verlichte huis?

4. De kerstboom

Staat de kerstboom er nog mooi bij? Papa en de kids zorgen er wel voor dat de kerstboom er tiptop uitziet. Vergeet de cadeautjes niet! Zijn er nog dingen die ingepakt moeten worden of kunnen de huidige cadeautjes wel wat versieringen gebruiken? Gebruik de decoraties uit punt 1 om de cadeaus op te fleuren. 

5. Lekkers voorbereiden

Benoem je kinderen tot souschefs in de keuken! Afhankelijk van hun leeftijd kunnen ze je vast wel helpen met het voorbereiden van kleine hapjes of het dekken van de tafel. Op deze manier heb je hulp en zijn de kleintjes heel blij dat ze mama hebben kunnen helpen. 

Beeld: Living 4 Media

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline