5 activiteiten die je op oudejaarsavond thuis kunt doen

Het nieuwe jaar staat alweer bijna voor de deur en elk jaar komt dezelfde vraag weer naar boven: wat gaan we met oud en nieuw doen? Wij houden net als de meeste mensen wel van een feestje – maar soms is het gewoon heerlijk om te ontspannen met je vrienden en familie. Deze vijf activiteiten maken jouw oudejaarsavond onvergetelijk! 

activiteiten-op-oudejaarsavond-final

1. Picture perfect

Wanneer was de laatste keer dat je foto’s af hebt laten drukken? Tegenwoordig functioneert onze smartphone als handige opslagplaats voor al onze herinneringen. Handig is het zeker, maar voor oudejaarsavond heb je iets specialers nodig: een polaroid camera! Dan heb je de  leukste en meest spontane foto’s direct in handen. Kun jij je vrienden meteen een leuk presentje meegeven als ze naar huis gaan. 

2. Goede voornemens XL

We hebben allemaal wel wat goede voornemens in gedachten – maar vaak alleen voor onszelf. Waarom spreek je geen goede voornemens af met een groep vrienden? Denk aan: samen op vakantie gaan, elke maand een nieuw restaurantje proberen of samen naar de sportschool… een zee van mogelijkheden! 

3. Drankspelletjes

Het is niet wat je denkt! Elke gast neemt een recept voor een nieuwe cocktail én bijbehorende ingrediënten mee. Voordeel 1: zo weet je zeker dat er voldoende te drinken is die avond. Voordeel 2: je kunt verschillende soorten cocktails proberen. Wie zegt hier nu nee tegen?

4. Terug in de tijd

Ken jij je gasten al een tijdje? Pak dan die leuke of gênante foto’s van vroeger erbij: gekke outfits, rare kapsels of looks die nu niet door de beugel zouden kunnen. Who cares? Neem jezelf niet zo serieus en herbeleef die momenten met je vrienden. Nog leuker als je de betreffende outfits hebt bewaard. Wij zeggen: verkleedpartijtje! 

5. Samen tafelen

Gezellig tafelen? Kies een gerecht dat je samen kunt eten – zoals een Aziatische hete pot. Het is een gezondere vorm van fonduen met bouillon in plaats van olie of kaas! Geef het een Aziatisch tintje met-mini paksoi, dumplings, noedels, garnalen, vlees of vis. Vergeet de dipsauzen niet: sausjes op basis van pinda, soja en rijstwijn passen hier perfect bij! Iedereen kan wat ingrediënten meenemen om het nog makkelijker te maken voor de gastvrouw.

Fijne jaarwisseling! Met één van deze activiteiten op oudejaarsavond moet het zeker goed komen.

Beeld: Westwing Home & Living

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline