Amsterdam Light Festival

Het is voor het vijfde jaar op rij dat Amsterdam vijftig winternachten lang magisch wordt verlicht. Van 1 december tot 22 januari kan je je tijdens het Amsterdam Light Festival per boot of te voet mee laten voeren langs lichtsculpturen en –projecties die jou een indrukwekkende, nieuwe kijk op de historische binnenstad geven.

01_amsterdam_lightfestival_2016

 

Zodra de zon onder is, verandert de Amsterdamse binnenstad in een sprookjesachtig decor. Meer dan 35 kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars, designers en architecten staan her en der opgesteld in de stad. Er zijn twee routes – een wandelroute en een vaarroute -die je beide een verschillende kijk op de stad geven.

Amsterdam Light Festival

Illuminade wandelroute

Zoals elk jaar is er ook dit jaar een wandelroute tijdens Amsterdam Light Festival die leidt door de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt. Maar liefst 18 lichtkunstwerken kom je onderweg tegen. Van felgekleurde projecties op historische architectuur tot spectaculaire lichtinstallaties in stadsparken. Het thema van dit jaar is: Biomimicry. Bio, hoe?! Juist. Biomimicry wil zeggen; het verbinden van wetenschap en kunst door te kijken naar de natuur. De vormen van de kunstwerken die je op de wandelroute tegenkomt zijn direct af te leiden uit de natuur maar zijn dankzij de kleurrijke LED-verlichting tot bijzondere kunstobjecten verheven.

Amsterdam Light Festival

Water colors vaarroute

Wil je Amsterdam op zijn mooist zien? Stap dan tijdens het Amsterdam Light Festival in de rondvaartboot die je door de 17e eeuwse grachten meevoert langs 20 lichtkunstwerken. Het thema van de vaarroute is ‘A view on Amsterdam’ waarbij de lichtgevende kunstwerken een nieuwe kijk op de stad geven. Zelfs rasechte Amsterdammers komen ogen tekort!

Water colors (vaarroute): 1 december 2016 – 22 januari 2017

Illuminade (wandelroute): 15 december 2016 – 8 januari 2017

 

Lees meer over Amsterdam light festival op de website!

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline