Bakken met Westwing

Tijdens de koudere maanden van het jaar én met de aankomende feestdagen voor de deur sta jij vast een stuk vaker in de keuken dan in de zomermaanden. Omdat heel Nederland in de ban is van programma’s als Heel Holland Bakt, kan ook Westwing niet achterblijven. Wij van Westwing bakken namelijk ook! Hier verklappen wij je 3 recepten voor heerlijke cakejes en taarten. Veel bakplezier!

Melting chocolate cakes

2-cakeje

Wat heb je nodig?

  • 200 g pure chocolade
  • 25 g boer
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 25 g bloem
  • mespuntje zout
cakeje-2

Hoe maak je het?

Smelt de chocolade en klop de boter met de basterdsuiker. Klop één voor één de eieren door het boter-suikermengsel. Schep hier vervolgens de bloem en een mespunt zout door. Spatel als laatste de gesmolten chocolade erdoor. Schep het beslag in de vormpjes (6 stuks). Bak de cakejes in 10-15 minuten gaar, de binnenkant hoort nog een beetje zacht en vloeibaar te zijn.

Macarons

macarons-2

Wat heb je nodig?

Voor de koekjes:

  • 150 g suiker
  • 150 g poedersuiker
  • 150 g amandelpoeder
  • 120 g eiwit
  • 50 g water
  • Kleurstof

Voor de vulling:

  • Mokkavulling: 250 g boter, 140 g poedersuiker, 160 g amandelpoeder, 20 g oploskoffie
  • Chocoladevulling: 200 ml slagroom,  200 g geraspte chocolade

Overig:

  • Spuitzak met glad mondstuk
  • Keukenthermometer
macarons

Hoe maak je het?

Zeef en meng de poedersuiker met het amandelpoeder. Kristalsuiker met water in een steelpan aan de kook brengen tot 118°C.  Klop 60 g van het eiwit stijf tot pieken. Voeg de warme suikerstroop bij het geklopte eiwit en klop even door. Laat het geheel afkoelen tot 50° C. Meng de overige 60 g ongeklopt eiwit bij het amandel-suiker mengsel en spatel door elkaar. Meng de amandelpasta met het warme, geklopte eiwit. Doe het beslag in een spuitzak en maak gelijkmatige rondjes op de bakplaat. Laat de koekjes drogen tot er een dun droog huidje op zit. Dit kan 30 minuten tot een paar uur duren afhankelijk van de vochtigheid in de ruimte. Zonder droog laagje zullen de macarons tijdens het bakken barsten.

Verwarm de oven voor op 165°C en bak de koekjes 12 minuten. Ondertussen kun je de vulling maken. Laat de koekjes vervolgens goed afkoelen. Doe daarna op één koekje de vulling en plak het andere koekje er tegenaan!

Mokkavulling

Meng de boter, de poedersuiker, het amandelpoeder én de oploskoffie door elkaar.

 Chocoladevulling

Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de geraspte chocolade. Roer het geheel tot een gladde pasta.

 

Citroentaart

lemon-pie

Wat heb je nodig?

Deeg:

  • 175 g patentbloem
  • 2 el basterdsuiker
  • mespuntje zout
  • 1 eidooier
  • 100 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 el kraanwater

Vulling:

Overig

  • Blindbakvulling
  • Bakpapier
  • Lage taartvorm (diameter 26 cm)
  • Deegroller

lemon-pie-2

Hoe maak je het?

Splits het ei en meng in een kom de bloem en 2 el basterdsuiker met het zout. Voeg de dooier, de boter en het water toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht én de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap, van ongeveer 3 cm groter dan de vorm. Vet de taartvorm in en bekleed de taartvorm met het deeg. Leg het bakpapier op het deeg en vul het met de blindbakvulling. Bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten lichtbruin en stevig. Verwijder vervolgens de blindbakvulling én het papier en bak de taartbodem nog ongeveer 10 minuten.

Boen de citroen schoon en rasp de schil van de helft van de citroen. Pers alle citroenen uit. Klop het eiwit van het gesplitste ei (van het deeg) met de andere eieren los, samen met de basterdsuiker. Roer het citroensap, de citroenrasp en de slagroom erdoor. Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem. Schuif de taart vervolgens in de oven en laat de citroenvulling in circa 30 minuten stevig worden.

Laat de taart goed afkoelen en bestrooi met de poedersuiker ter decoratie.

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline