Berlijn voor shopaholics: 5 must-go conceptstores

Bruisend Berlijn: een van de spannendste en coolste steden van Europa. Een dynamische, internationale stad waar altijd wel ergens een party aan de gang is.

Westwing-ConceptStoresBerlijn-TheStore

Berlijn is dé stad bij uitstek om te gaan shoppen. Ontdek met Westwing de beste concept stores in de Duitse hoofdstad.
Onze top 5:

1. The Store

Een eenvoudigere naam bestaat bijna niet, maar meer heeft The Store ook niet nodig. The Store verkoopt mooie dingen die het leven mooier maken: zorgvuldig uitgekozen designermode, accessoires, unieke coffee table boeken en luxe geurkaarzen.

Westwing-ConceptStoresBerlijn-TheStore-table

Als fashionista mag je deze conceptstore in Berlijn niet missen: hier vind je een hemelse selectie aan merken als The Row, Proenza Schouler, Balenciaga en Ann Demeulemeester.

The Store is niet alleen een plek om te shoppen tot je erbij neervalt, het is ook een heerlijke plek om te zitten met een koffie, of te werken in een inspirerende omgeving.

In deze conceptstore, die bij de beroemde Club Soho House hoort, vind je behalve de winkel ook een barbershop, een schoonheidssalon, een kapper, een nagelstudio, een café, een bibliotheek en een sappenbar.

The Store: Torstrasse 1, 10119 Berlin

2. Voo Store

Concept-Stores-Berlin-Voo-Store-front

Voo Store Berlin is gelegen op het terrein van een oude slotenmakerswinkel in de wijk Kreuzberg. Fashion-, kunst- en designliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Concept-Stores-Berlin-Voo-Store

Op 300m2 winkeloppervlakte vind je er kleding, sneakers, accessoires als zonnebrillen, tassen, sieraden en horloges, woonaccessoires en meer van merken als Acne, Stine Goya, Donʼt Shoot The Messengers, Wood Wood en Vintage Designs.

Voo Store Berlin: Oranienstraße 24, 10999 Berlin

3. Hotel Ultra

Concept-Stores-Berlin-Hotel-Ultra-Reception

Anders dan de naam doet vermoeden is Hotel Ultra geen gewoon hotel. Je kunt er namelijk niet overnachten. De “gasten” zijn producten van designers uit de hele wereld: beroemde gevestigde designers, maar ook jonge opkomend talent. Hotel Ultra is een hotel voor meubels, woonaccessoires en lifestyle- & designitems van merken als SoonSalon, Wood’d en Kartell. Van budget- tot luxe-artikelen, in het Hotel Ultra vind je van alles iets.

Concept-Stores-Berlin-Hotel-Ultra

Het idee achter Hotel Ultra is dat de winkel dezelfde beleving biedt als een goed hotel: een tijdelijk thuis in een functionele en mooie omgeving met persoonlijke service en een internationale flair.

Hotel Ultra: Torstrasse 155, 10115 Berlin

4. Bikini Berlin

Westwing-ConceptStores-InBerlijn-Bikini

Bikini gaat nog een stapje verder dan een concept store: het 200 meter lange monumentale gebouw van 3 verdiepingen hoog is eerder een concept mall. In kleinere cubicles vind je hier merken als Teufel, Gant, Closed en Andreas Murkudis. Als je uitgeshopt bent, kun je wat eten of drinken in een van de cafés of restaurants, of op het groene dakterras van de zon genieten.

Westwing-ConceptStores-InBerlijn-Bikini-front
Bikini Berlin: Budapester Strasse 38-50, 10787 Berlin

5. Kauf Dich Glücklich

„Koop je gelukkig“ heet een van Berlijns bekendste concept stores. De store bestaat uit 4 verschillende winkels op 4 verschillende plekken: Kauf Dich Glücklich Mode, Kauf Dich Glücklich Café & Mode, Kauf Dich Glücklich Café & Mehr, Kauf Dich Glücklich Outlet.

In de winkels vind je een grote selectie aan mode voor hem en haar, woonaccessoires, natuurcosmetica, sieraden en nog veel meer. Naast kleinere labels en grote modemerken heeft Kauf Dich Glücklich ook een eigen “Kauf Dich Glücklich”-collectie.

Kauf Dich Glücklich
Mode: Rosenthaler Straße 17 – Café & Mode: Kastanienallee 54 – Café & Mehr: Oderberger Straße 44 – Outlet: Gerichtstraße 23

Foto’s: Karsten Wegener Photography  (Hotel Ultra) / Voo Store / Westwing

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline