Binnenkijken bij Sketch

Hoe je van een restaurant een wereldberoemde hotspot maakt? Een hotspot in hartje Londen? Oprichter Mourad Mazouz en Michelin-sterrenchef Pierre Gagnaire hebben het antwoord. Het antwoord luidt: Sketch.

02_sketch_londen

Gelegen op de Conduit Street 9, in stadsdeel Mayfair in Londen, vind je een pand, ontworpen door James Wyatt in 1779. Een pand dat het hoofdkwartier vormde voor het Britse Instituut van Architecten en later het atelier van niemand minder dan modeontwerper Christian Dior. Sinds de opening in 2002 is het pand getransformeerd tot een plek waar eten, kunst en muziek samenkomen. Een magische plek, genaamd Sketch.

01_sketch_londen

Waar de naam Sketch vandaan komt? “As a good friend of Sketch once said… to understand Sketch you must arrive with an open mind and imagine, if you will, a painting that never dries.” – aldus het creatieve brein achter Sketch. En dat ze bij Sketch dol zijn op creatievelingen die buiten de gebaande paden durven te denken, is niet verbazingwekkend. Van hun in roze gehulde gastro-brasserie tot hun eigenzinnige Lecture Room – elke ruimte vormt een waar kunstwerk.

 

To understand Sketch you must arrive with an open mind.

 

 

Het pand bestaat uit verschillende vertrekken: The Gallery, the Lecture Room, the Parlour, the Glade en the East Bar. Elk vertrek kenmerkt zich door een unieke stijl en een selectie bijzondere kunstwerken. Voor de culinaire prestaties die vertoond werden in de Lecture Room & Library ontving Sketch in 2005 haar eerste Michelin-ster. In 2012 won het restaurant zijn tweede ster, die het tot op de dag vandaag heeft weten te behouden.

03_sketch_londen

Waar sterrenchef Pierre de autoriteit is op culinair vlak, is Mourad dat op kunstzinnig gebied. Zijn liefde voor kunst en design heeft erin geresulteerd dat er inmiddels al 50 tentoonstellingen hebben plaatsgevonden in Sketch. Het was kunstenaar David Shrigley die the Gallery van Sketch wist te transformeren tot wat het nu is. Er hangen maar liefst 239 werken van deze beroemde kunstenaar in Sketch.

04_sketch_londen

Niet alleen rond de naam van het restaurant heerst een lichte geheimzinnigheid. Ook hun bijzondere klantenkring blijft top secret: “Celebrities – friends we call them – have been supporting Sketch since the opening, daily, weekly, randomly for some… Who those people are? We don’t kiss and tell.”

 

Foto credits: Sketch

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline