Boekenweek bij Westwing

Natuurlijk is het de editors bij Westwing niet ontgaan dat het boekenweek is… Lees hier welke boeken behoren tot hun favoriet!

Boek: Vele hemels boven de zevende
Auteur: Griet op de Beeck
Lezer: Mayra 

afbeelding1

“Alleen de titel van het boek vond ik al prachtig. Ik las het boek tijdens mijn vakantie en weet nog dat de tranen over mijn wangen liepen toen ik het had uitgelezen.

Het boek gaat over de levens van vijf mensen: Lou (12), Eva (36), Elsie (42), Casper (46) en Jos (71). Eva en Elsie zijn zussen en de dochters van Jos. Lou is de dochter van Elsie. Casper is Elsie’s minnaar. Er gebeuren een aantal heftige dingen en het boek laat zien hoe zij daar allemaal mee omgaan. Ze zoeken allemaal naar verbondenheid.

Het is prachtig geschreven. Voor mij is dit het mooiste boek dat ik in jaren heb gelezen. De eerste paar pagina’s moest ik even wennen aan de Belgische taal maar daarna was ik verkocht. Na het lezen van de laatste woorden sloeg ik met tegenzin het boek dicht. Dit is zo’n boek waarin je door wil blijven lezen. Ik dacht: Dit is waarom ik zelf ben gaan schrijven. Dit boek laat zien hoe mooi en krachtig taal kan zijn.”

ISBN-nummer: 9789044627695
Uitgeverij: Prometheus

Mayra_boekenweek
Westwing’s editor Mayra

 

Boek: De waarheid over de zaak Harry Quebert
Auteur: Joël Dicker
Lezer: Marte 

afbeelding2

De waarheid over de zaak Harry Quebert zag Joel Dicker als zijn laatste kans voor het schrijverschap. “Als het nu niet lukt dan ga ik een baan zoeken.” En, het lukte…

De jonge auteur Marcus Goldman schreef één bestseller en lijdt nu aan een writersblock. Zijn uitgever blijft aan hem trekken en de deadline voor een volgend boek nadert. Hij stapt naar zijn mentor – groot schrijver Harry Quebert – en komt er per toeval achter dat deze 30 jaar geleden een relatie heeft gehad met een 15 jarig meisje. Wanneer dit meisje vervolgens dood wordt gevonden in de tuin van Quebert met het manuscript van hét meesterwerk van de schrijver op haar borst, besluit Marcus op zoek te gaan naar de waarheid.

De kracht van dit boek zit hem voor mij absoluut in de verrassing en de spanningsboog – het verhaal komt keer op keer in een ander daglicht te staan – maar ook in de kleurrijke personages die de revue passeren en hun sterke dialogen. Wees gewaarschuwd: het leest in één adem uit.

ISBN-nummer:9789023477600
Uitgeverij: Bezige Bij

marte_boekenweek
Westwing’s Editor Marte

 

Boek: De Witte Tijger
Auteur: Aravind Adiga
Lezer: Sophie 

afbeelding3

“Sommige boeken blijven nog weken, maanden of zelfs jarenlang door je hoofd spoken. Omdat een scène op je netvlies staat gebrand of omdat het zo bijzonder mooi is geschreven.

De Witte Tijger – uitgegeven in 2008 – van Aravind Adiga is voor mij zo’n boek. De auteur sleepte met dit pareltje dan ook de prestigieuze Booker Prize in de wacht. Als ik voor de boekenkast sta en mijn blik valt op de cover, waan ik me voor even in India. Een plek die voor mij niet tot de verbeelding sprak. Totdat ik met Adiga’s hoofdpersonage Balram Halwai werd meegenomen naar zijn geboortedorp in het binnenland van India. Een plek die hij als slim jongetje snel ontgroeit. Balram laat je kennis maken met het welvarende, moderne Delhi. Een surrealistische stad waar het contrast tussen rijk en arm pijnlijk voelbaar wordt. Met de wilskracht van een witte tijger probeert hij het kastesysteem te doorbreken. Een missie waarbij alle grenzen moeten worden overschreden…”

ISBN-nummer: 9789023428954
Uitgeverij: Bezige Bij

Sophie_boekenweek
Westwing’s Editor Sophie

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline