Production Designer Florian vertelt

Van het script waarin je je met gemak kunt verliezen tot een goedgevulde cast met acteurs en actrices waar je wel een Valentijnsontbijtje mee zou willen delen… De nieuwe film Brasserie Valentijn is een echte must see. Florian – Production Designer van de film – vertelt over de hoogtepunten, waarom we deze film niet kunnen missen én we komen erachter hoe romantisch Florian zelf eigenlijk is.

afbeelding-5

Wat maakt jouw baan zo leuk?

“De ene week ontwerp je een ruimteschip, de volgende dag bouw je het atelier van Rembrandt na. Het veelzijdige karakter vind ik fantastisch. Voor Brasserie Valentijn moest er een sprookjesachtige wereld worden gecreëerd en we moesten gezamenlijk op zoek gaan naar hoe dit er dan uit moest komen te zien. Dit betekende veel overleg met regisseuse Sanne Vogel en cameraman Ezra Reverda, ontelbare bezoekjes aan restaurants en musea en het kijken van superveel films. Alles om te komen tot de definitie van wat nou eigenlijk de “wereld van Valentijn” is. Toen dit duidelijk was begon het tweede deel van mijn werk: de aankleding en vormgeving van het decor en de rekwisieten.”

afbeelding-1

Kun je wat vertellen over het restaurant?

“Het restaurant speelt een belangrijke rol in de film. Het vertolkt liefde: liefde voor eten en voor koken, liefde voor zorgen, liefde voor inrichting en liefde voor perfectie. Ik heb de kleuren, materialen, texturen, meubels en rekwisieten hierop uitgezocht. Voor mij heeft het restaurant twee gezichten. Enerzijds is het de plek waar Angelo en Valentijn liefdevol hun passie uitvoeren, anderzijds heeft het restaurant hen beiden afgeremd in hun verdere ontwikkeling. Dit gegeven wilde ik duidelijk laten zien aan de kijker. De basis van het decor bestaat uit een oude, grove industriële loods – maar toch voelt het aan als een intiem, warm restaurant.”

afbeelding-6

Favoriete scene?

“In meerdere scenes zie je een personage ontploffen vanwege te lang ontkende en verzwegen gedachtes of emoties. Daar waar hun personages niet meer in staat zijn om hun masker op te houden, wordt het interessant. Maar als ik dan toch één scene moet noemen, dan is de openingsscène wel heel spectaculair. Vanuit de lucht word je als kijker onze wereld ingezogen. Je ontmoet de karakters en je beseft dat de komende 90 minuten zich gaan afspelen in een sprookjesachtige werkelijkheid.”

afbeelding-2

Hoe komt Valentijn’s persoonlijkheid naar voren in haar interieur?

“Valentijn is een vrouw die veel heeft moeten opgeven. Inmiddels heeft ze zich neergelegd bij de situatie. Naast de zorg voor haar nichtje Emma stopt ze al haar aandacht, geld en tijd in haar restaurant. Haar eigen appartement is gevestigd in de oude opslagruimte van het restaurant. De inrichting – zowel van haar restaurant als van haar appartement – ziet er smaakvol, keurig en netjes uit. Valentijn is gestructureerd en georganiseerd en dat zie je terugkomen in haar interieur. Als je goed kijkt zie je nog de restanten van haar avontuurlijke levensstijl met haar ex, een levensstijl waarvan ze afstand heeft genomen, stiekem terugkomen in haar interieur.”

afbeelding-4

Hoe romantisch ben jij eigenlijk?

“Ik ben een grote romanticus. In de liefde, maar nog meer in mijn levensopvattingen. Echte romantiek is voor mij (samen) vluchten naar onbekende oorden. In mijn werk zoek ik die werelden ook op. Voor het ene project ga ik daar verder in dan voor het andere. Belangrijk is om dit wel op een manier te doen dat de kijker het accepteert en gelooft. “

afbeelding-3

Waarom moeten we Brasserie Valentijn gaan zien?

“Deze film is dé optelsom van alle facetten die het kijken van een film zo magisch maken: een zalig script, een geweldige cast én een fantastische regisseuse zorgen voor herkenbare momenten afgewisseld met humor en fantastische muziek. Dit alles komt samen in een dromerige wereld die nét een klein beetje mooier is dan de wereld waarin we leven.”

Win!

Kun je niet wachten om deze film met je lief in de bioscoop te zien? A.s. zondag geeft Westwing 3 keer 2 kaartjes weg! Check op onze Facebook pagina hoe je kans maakt.

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline