Bridget in interieurland

Ben jij niet uit bed te branden als de wekker ‘s ochtends gaat? Logisch! Het is donker, nat en koud; wie wil er in januari in vredesnaam opstaan uit een comfortabel bed? Onze grootste winterwens is een winterslaap van drie maanden…

Hoewel dat laatste misschien niet helemaal realistisch is, zijn er allerlei manieren om de donkere maanden van het jaar relatief makkelijk door te komen. Be smart: kies Bridget Jones als rolmodel.

hh-16848642
Bridget gaat alleen naar buiten voor haar mannen. Bridget: “Am enjoying a relationship with two men simultaneously. The first is called Ben, the other, Jerry.”

Hoewel Bridget Jones nou niet bepaald bekend staat als iemand die goede adviezen geeft, heeft ze -als het gaat om comfort- zeker de juiste attitude.

Stap 1

Als het sneeuwt, regent of zelfs maar een beetje miezert blijft Bridget liever binnen in haar pyjama (tenzij ze Mr. Darcy de liefde moet verklaren, maar dat terzijde). Daarom is jouw nieuwe wintermotto “Oh dear. I really ought to do something. But I’m already in my pajamas.”

Stap 2

Nu je zeker weet dat je binnen kan blijven -je hebt immers je pyjama aangetrokken- is het tijd voor de volgende stap. Jouw missie? Get comfortable! Of je nu op de bank gaat zitten, of in bed gaat liggen, er zijn een paar dingen essentieel voor een lange dag niksen:

  • een flinke stapel kussens
  • minstens drie dikke plaids
  • lantaarns, kandelaars en windlichten
  • grote mokken of wijnglazen

Mix & match gebreide plaids, faux fur kussens en kussens met grafische prints voor een knusse look, die stiekem ook hartstikke hip is. Je kan natuurlijk thee drinken uit stevige mokken, maar Bridget zou zonder aarzelen de wijnfles erbij pakken. Het is altijd wel ergens vijf uur, toch?

hh-16862927Bridget: “When someone loves you it’s like having a blanket all round your heart…”

Stap 3

Zo. Jij zit. Met kussens in je rug en begraven onder minstens drie gebreide plaids ben jij er helemaal klaar voor! Wat nu? Stapels (oude) foute tijdschriften zijn altijd fijn, net als eindeloze herhalingen van SATC, Friends en andere nineties tv-series. Bridget’s eigen films zijn overigens ook niet onverdienstelijk. Niet vergeten: copieuze hoeveelheden rode wijn, zakken chips en genoeg chocolade voor een weeshuis. In de lente is er tijd genoeg om je zorgen te maken over je bikini body…

Bridget: “Decided to have a cappuccino and chocolate croissants on way to work to cheer self up. Do not care about figure.”

Nu al zin in jouw winterslaap à la Bridget Jones? Geef jouw huis dan een comfort make-over met de winter essentials van Westwing.

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline