De cactus & vetplanten verzorgingsgids

De hipster onder de planten? Dat is de cactus! Cactussen zijn exotisch, hebben weinig verzorging nodig en ze zijn helemaal on trend. Wie er ook wel mag wezen? De vetplant. Wij stellen je in deze gids voor aan de leukste soorten en geven tips over de basic verzorging en het verpotten van je vetplant of cactus. Groene vingers zijn helemaal niet nodig!

cactus-vetplanten-gids

Even voorstellen – kies jouw favoriet

De vetplant – de ongekroonde koning van het overleven – kan heel veel vocht vasthouden en heeft daarom bijna geen water nodig. Eén keer per maand is voldoende. Toch de neiging om vaker water te geven? Check dan eerst of de grond helemaal is uitgedroogd. Het enige wat deze survivors van je vragen is veel licht. Een plekje binnenshuis, het liefst bij het raam, is perfect. Dit geldt overigens ook voor cactussen.

cactus-vetplanten-gids-gif

Verpotten

Net zoals een bonsai, groeien vetplanten en cactussen naar de ruimte die ze hebben. Het is daarom aan te raden om ze te verpotten als je merkt dat de pot te klein wordt. Meestal gaat er een jaar overheen. Verpot vanaf maart tot en met september en gebruik speciaal potgrond voor cactussen en vetplanten. Don’t worry, met dit stappenplan is het zo gebeurd!

cactus-vetplanten-verpotten-stappenplan

Cactussen en vetplanten zijn de ideale kamerplanten als je het ons vraagt. Het zijn geen diva’s en hebben nauwelijks verzorging nodig. Tegelijkertijd voegen ze wel groene flair toe aan je interieur. Kun jij nog redenen bedenken om ze niet in huis te halen?

Foto’s: Westwing

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline