De comeback van Kinfolk

Is de Kinfolk stijl klaar om de Scandinavische look voorbij te streven? De huidige trends binnen onze maatschappij maken dat we de Kinfolk lifestyle omarmen in onze keukens én interieurs. Ontdek de minimalistische charme die de Kinfolk stijl typeert.

westwing-kinfolk-7

Het is een feit dat de wereld om ons heen steeds complexer wordt. De gedachte achter de Kinfolk lifestyle is om weer terug te keren naar een meer simpele en zorgeloze manier van leven, waarbij de focus meer ligt op de essentie. Deze lifestyle – geïnspireerd op de Amish leefgroepen in Amerika – vond zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Het grote doel? Weer terug naar een natuurlijke manier van leven, die we kennen van het platteland van vroeger.

De behoefte naar een meer traditionele manier van eten is geïnspireerd op de Franse, Italiaanse en Griekse keuken. De grote ketens die staan voor ongezond eten, hebben het verlangen naar authentieke, lokale smaken en producten aangewakkerd. Dé Kinfolk trend in de keuken: een pure home made maaltijd.

westwing-kinfolk-4

Deze trend heeft zijn populariteit vooral te danken aan het beroemde Amerikaanse magazine Kinfolk. Dit culinaire lifestyle magazine staat bekend om de kookworkshops die wereldwijd een groot succes zijn.

Naast het aanrijken van kennis over organisch, gezond voedsel ligt de nadruk tijdens deze workshops ook op het sociale aspect: het samenzijn, een grote tafel dekken waar je met z’n allen omheen zit. De betekenis van het oud Engelse Kinfolk betekent niet voor niks: “relatives”, “family”.

westwing-kinfolk-5

Op het gebied van interieur omvat de Kinfolk look verschillende stijlen. Boho, Scandinavisch, vintage, rustiek en zelfs industrieel: met Kinfolk kun je gerust patronen, kleuren en materialen mixen zolang het geheel een rustieke en eigentijdse sfeer uitstraalt.

westwing-kinfolk-6

Van een romantische cottage tot een industriële loft – je kunt de Kinfolk stijl overal doorvoeren, mits je de volgende punten toevoegt:

1. Planten
Om weer één te worden met de natuur, is een groot aantal planten in huis onmisbaar. Creëer een mini-indoor tuin, stop een cactus onder een stolp of plaats een vers geplukte bloem in een lege wijnfles.

westwing-kinfolk-3

2. Rustieke materialen
De Kinfolk stijl concentreert zich vooral op meubels en accessoires die gemaakt zijn van natuurlijk materiaal. Houten meubels passen met hun ongepolijste look perfect binnen de Kinfolk stijl. Ga voor items met eenvoudige lijnen en ruwe texturen. Ook populair binnen Kinfolk: rotan, steen, linnen en katoen.

3. Kleurenpalet
Net zoals in de Scandinavische stijl domineert hier ook de kleur wit. Met deze tint creëer je immers een heldere sfeer, die dicht bij de essentie staat. De rest van het kleurenpalet bestaat uit zachte aardetinten zoals ecru, crème en zachtgrijs.

westwing-kinfolk-2

4. Bijzondere voorwerpen
Authenticiteit en persoonlijkheid staan centraal in de Kinfolk stijl. Vintage voorwerpen, unieke erfstukken en andere bijzondere bezittingen verdienen dan ook een bijzondere plek in het Kinfolk interieur.

westwing-kinfolk-1

Hoe je jouw Kinfolk interieur complete maakt? Met etnische vondsten van één van je verre reizen of een geweven kleed aan de wand. Hoe puurder de materialen en het productieproces, hoe beter!

 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline