De guys aan het woord

Have no fear: Westwing’s jaarlijkse ‘Gifts for Guys Day’ is here! De jaarlijkse stress rondom kerst is op zich al voldoende: het menu, de outfit, de versiering en natuurlijk de cadeaus. ‘Wat leg ik dit jaar onder de boom?’ is een vraag die je dan voor de mannen niet meer hoeft te stellen. Speciaal voor de decembermaand heeft Westwing een dag met uitsluitend interieurcadeaus voor mannen. Uiteraard vroegen we ze ook naar hoe het leven is als Real Man, Urban Hippie, Dandy en Minimalist. De ‘Gifts for Guys Day’ biedt uitkomst voor het vinden van het perfecte cadeau voor de man!

 

 

Omschrijf jouw eigen stijl (kleding en interieur)

“Mijn kledingstijl is casual met een vleugje modern. Ik draag voornamelijk schoenen van het merk Vans, skinny jeans, basic shirts en af en toe een getailleerd overhemd. Ik hou van lekker simpel en niet te veel poespas.”

“Ik houd van een clean interieur, grote statements zoals een oversized bank en rustige natuurtinten op de muur. Een grote tv in combinatie met boxen is een must vanwege mijn film verslaving. Verder niet te veel accessoires maar wel geurkaarsen om sfeer te creëren.

Hoe ziet jouw ideale mannenhuis eruit?

“Mijn ideale mannenhuis zou er als volgt uitzien: Een huiskamer met een lage salontafel, oversized bank en een hoogpolig vloerkleed. Mijn slaapkamer moet zeker een abnormaal groot bed bevatten en om mijn huis meer persoonlijkheid te geven zou ik souvenirs van mijn reizen erin terug willen zien. Bij een ideaal mannenhuis mag natuurlijk een bios-kamer niet ontbreken mét de daarbij horende grote plofkussens.”

Wie is je style icoon?

Odette Simons… Haar stijl is eigentijds met moderne accenten. Grote ruimtes maar dan niet helemaal opgevuld. Veel lage kasten, natuurtinten en veel wit. Tijdens modellenwerk kom ik in verschillende ruimtes voor shoots, Odette’s huis is in het geheel een soort set. Elke hoek zou voor een fotoshoot gebruikt kunnen worden! Ze is selectief in haar keuzes voor accessoires waardoor er een samensmelting plaatsvindt van kleuren en stijlen die elke keer terugkomen.

Wat krijg jij het liefst cadeau in december?

Geurkaarsen, decoratie voor in mijn huis, kookboek, iets wat met sport te maken heeft.

Wat maakt jou een real man?

Mijn mindset. Ik ben iemand die graag de kar trekt. Van kleins af aan heb ik van mijn moeder geleerd om op mijn eigen 2 benen te staan en alles uit het leven halen. Zo ben ik dus ook opgevoed. Goed voor jezelf zorgen, je eigen centen verdienen, ambitieus zijn en goed zijn voor je medemens. Maar ook respectvol zijn naar je partner: zorgzaam, attent, voor iemand klaarstaan in goede en slechte tijden maar het belangrijkst…. niet onnodig je mannelijke ego hoog houden! Het maakt meer kapot dan je denkt (onthoud dat mannen). Dat is onder andere een deel van wat mij een real men maakt, buiten mijn kledingstijl om.

Wat is het must-have accessoire van een real man?

“Een eigen bios-ruimte met een oversized bank, goede surroundsound en een super sized plasma scherm.”

Wie is de ultieme armcandy voor een real man? (Model/actrice/muzikante)

“Charlize Theron.. Ontzettend sexy ook wanneer ze het niet moet uitstralen. Haar nonchalante gedrag en manier van kijken waardoor ze toch een statement kan neerzetten. Haar body waar niet over te klagen valt maar vooral…. haar manier van kijken. Dat is echt een zwakte voor mij, als iemand op een speelse maar doordringende manier je aan kan kijken.”

Wat is jouw guilty pleasure of ’secret single behavior’ thuis? Met andere woorden: wat doe stiekem thuis als je alleen bent?

“Haha! Do you really wanna know..” Een partij ongezonde troep naar binnen werken tijdens een film.

 

Jesse Ramsoebhag is model en personal trainer. Voor meer info klik hier!

 

 

Omschrijf jouw eigen stijl (kleding en interieur)

”For he to whom the present is the only thing that is present, knows nothing of the age in which he lives.” “Deze rake opmerking van Oscar Wilde typeert mijn stijl en levenshouding. Je ontwikkelt pas een eigen stijl als je kennis en belangstelling voor de wereld hebt zoals die was voordat jij een bewust nadenkend wezen werd. Ik loop niet zo snel warm voor de waan van de dag. Mijn interieurs en kleding hebben een sterk tijdloos karakter. Ik probeer altijd de nieuwste technologieën te integreren in alles wat ik doe. Als je historische kennis en interesse hebt, dan zie je ook dat de laatste trend of mode eigenlijk niets meer is dan het herinterpreteren van iets dat al was, maar dan in een nieuwe context. Zo gaat het al eeuwen en in de toekomst zal het niet anders zijn. Mijn eigen stijl kan samengevat worden als de kracht van de eenvoud husselen met een beetje ‘off beat’ eigenzinnigheid. In mijn eetkamer hangt een schilderij van Pieter Lemmens. Het doek heet ‘Smile you’re on stage’. Een mooi metafoor voor mijn stijl: zoeken naar een evenwicht zonder jezelf of de wereld te serieus te nemen.”

Hoe ziet jouw ideale mannenhuis eruit?

“In het ideale mannenhuis wordt geen rekening gehouden met het praktische. De inrichting staat volledig in dienst van de esthetiek. Bijzondere elementen in dit huis zijn de hoge plafonds en raampartijen. Het hart van het huis is de bibliotheek. Deze ruimte is een afspiegeling van wie de bewoner is of wil zijn. De wereld wordt hier spreekwoordelijk naar binnen gehaald. De bibliotheek wordt met tussendeuren verbonden met aaneengeschakelde ontvangstruimten of salons. De elegante zichtlijnen met het in de boenwas gezette parquet de Versailles, benadrukken het overweldigende gevoel van licht en ruimtelijkheid. Privé en werk lopen in het mannenhuis door elkaar. Behalve in de privé-vertrekken. Deze bestaan uit één of meer logeerkamers met eigen badkamer en een grote ‘masterbedroom’ met daaraan aansluitend een kleedkamer en een ruime badkamer. Een groot bad is essentieel.”

Wie is je style icoon?

“Ik vind het moeilijk om mij te beperken tot één persoon maar als dat moet dan kies ik voor Gianni Agnelli. Deze telg uit de Fiat dynastie populariseerde de Italiaanse kunst van sprezzatura… met andere woorden: het perfectioneren van het imperfecte. Hij kende de regels maar door deze te breken ontwikkelde hij zijn eigen regels en daarmee zijn eigen stijl.”

Wat krijg jij het liefst cadeau in december?

“Twee maanden vrij. Een maand om door Argentinië te reizen én een maand om aan een boek te werken in Parijs.”

Wat maakt jou een dandy?

Ik ken geen bevredigende definitie van wat een dandy zou moeten zijn.‘To define is to limit.’ Maar als ik dan toch een antwoord moet geven, dan verwijs ik weer naar Gianni Agnelli. Ik ben tegendraads in mijn stijl maar ben mij ook bewust van de regels. Ik word vaak weggezet als een vertegenwoordiger van een wereld die niet meer bestaat. Daar heb ik mij nooit wat van aangetrokken. Als ik een antwoord moet geven op wat mij een dandy maakt dan denk ik dat ik weinig moeite hoef te doen om authentiek te blijven maar tegelijkertijd mijn authenticiteit bewust uitdraag.”

Wat is het must-have accessoire van een dandy?

Een must-have van een dandy is een creditcard. Een dandy moet ten allen tijden in een vliegtuig kunnen springen. Maar een dandy moet ook in zijn versleten kaki’s uit een woestijn bij een kleermaker naar binnen kunnen lopen om ’s avonds in een smoking aan een diner aan te schuiven.

Wie is de ultieme armcandy voor een dandy? (Model/actrice/muzikante)

“De ultime armcandy beweegt zich in elk gezelschap als een vis in het water. Dus geen langbenige bimbo maar een verleidster met een eigen verhaal en een gevoel voor humor. Een vrouw die nergens van opkijkt. Audrey Hepburn was zo iemand.”

Wat is jouw guilty pleasure of ’secret single behavior’ thuis? Met andere woorden: wat doe stiekem thuis als je alleen bent?

“Als klein jongetje dirigeerde ik als ik alleen thuis was denkbeeldige orkesten. En nu? Dat gaat uiteraard niemand wat aan!”

Banners-voor-magazine-artikel_URBAN

 

Omschrijf jouw eigen stijl (kleding en interieur)

“Eclectisch! Een mix van alles, als het maar lekker zit. En qua interieur eigenlijk ook. Alles moet comfortabel zijn.”

Hoe ziet jouw ideale mannenhuis eruit?

“Comfort. Dat is het allerbelangrijkste.”

Wie is je style icoon?

“Yohji Yamamoto, de Japanse ontwerper. Alles wat hij maakt wil ik aantrekken. Die man maakt al decennia lang de mooiste creaties.”

Wat krijg jij het liefst cadeau in december?

“Gezelligheid met familie en vrienden.”

Wat maakt jou een ‘Urban Hippie?’

“Ik ben een persoon met een pre- en post- internetbrain. Alles wat ik doe, heeft te maken met die twee tijden, voor en na!”

Wat is het must-have accessoire van een ‘Urban Hippie?”

“De smartphone.”

Wie is de ultieme armcandy voor een Urban Hippie’? (Model/actrice/muzikante)

“Een dame die in de mode werkt misschien. In real life is dat natuurlijk mijn vrouw.”

Wat is jouw guilty pleasure of ’secret single behavior’ thuis? Met andere woorden: wat doe stiekem thuis als je alleen bent?

“De hele avond series kijken als Suits, Game of Thrones en The Walking Dead en dan het liefst met veel hele slechte junkfood!”

 

 

Omschrijf jouw eigen stijl (kleding en interieur)

” Niet schreeuwerig, comfortabel, eenvoudig, maar met een vleugje style. Dus geen geen kakofonie van kleuren. In mijn interieur en in de keuze van alle andere tastbare dingen zie je dat terug. Ik houd ervan om alles opgeruimd te hebben zodat je optimaal kan genieten van de mooie dingen en van de rust die een interieur uitstraalt. Warmte en gezelligheid zijn daarbij wel van groot belang. Dus lichte kleuren afgewisseld met veel hout.”

Hoe ziet jouw ideale mannenhuis eruit?

“Je moet er prettig alleen kunnen zijn maar ook met vrienden samen. Een plek waar je je meteen thuis voelt, ook als de avond iets te gezellig geworden is en je wil blijven slapen. Ik woon nu in zo’n huis. En niet alleen mannen voelen zich hier lekker.”

Wie is je style icoon?

“Ik ben nooit zo’n op handen dragend type geweest, maar als ik iemand moet noemen wordt het Will Smith. Zijn keuze voor kleding, en alles wat hij aanpakt, maakt hem een opvallende verschijning.”

Wat krijg jij het liefst cadeau in december?

“Het gevoel dat het een jaar is geweest waarop ik tevreden terug kan kijken samen met mijn lieve vrouw en meest dierbare vrienden. Dat klinkt wat zweverig maar dat ben ik echt niet. Ik heb geleerd tussentijds te waarderen wat je hebt.”

Wat maakt jou een minimalist?

“Als het gaat om typisch mannengedrag dan ben ik af en toe best een holbewoner: soms bot maar altijd eerlijk. In het algemeen denk ik niet als man maar als mens. Op die manier werkt het voor mij het beste in de communicatie met anderen. Je geslacht maakt je niet automatisch een real man. Je daden en waar je voor staat wel. Daar horen ook zeer emotionele momenten bij en ik heb heel vroeger al geleerd om vrij over je emoties te kunnen praten.”

Wat is het must-have accessoire van een Minimalist?

“Een leatherman. Dat betekent niet dat je met een bal in je mond gekneveld door het leven hoeft. Ik bedoel zo’n tang met dertig andere stukken gereedschap erin. Ik ga nooit op reis zonder. En mijn i-phone, maar dat lijkt me helder.”

Wie is de ultieme armcandy voor een Minimalist?

“Ik ben er goed in geslaagd om een prachtig mens aan mij te binden. Nog steeds bijzonder dat ze me elke dag gedoogd, hahaha! Maar ik hou altijd een armpje vrij voor Nathalie Portman, met Mila Kunis. Kijk Black Swan maar en je weet wat ik bedoel.”

Wat is jouw guilty pleasure of ’secret single behavior’ thuis? Met andere woorden: wat doe stiekem thuis als je alleen bent?

“Keihard Comfortably Numb (Pink Floyd, Pulse tour) opzetten en belachelijk los gaan op de airguitar. Dat is dan wel om een avond stappen lekker af te toppen.”

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline