De happy & healthy Paasbrunch van Odette

Dit weekend vieren we met z’n allen Pasen – en dat betekent ook dat de jaarlijkse Paasbrunch weer voor de deur staat! En daar bedoelen we natuurlijk geen feeststollen-festijn mee, want die klassiekers kennen we nu wel. Ook is het fijn om niet té lang in de keuken te staan zodat je na de brunch lekker naar buiten kunt gaan. Creative Director Odette Simons laat zien dat het ook licht, gezond en tóch heel feestelijk kan en deelt 2 van haar happy (want snel) & healthy Paasbrunch recepten.

Paasbrunch

Ei & avocado op toast (6 personen)

Een eitje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Paasbrunch! Ik combineer ‘m met een oude favoriet: avocado op toast. Super easy, gezond én lekker.

Dit heb je nodig:

  • 4 avocado’s
  • 6 dikke plakken volkoren brood
  • 2 limoenen
  • 6 eieren
  • lente-ui
  • blauwe bessen
  • chia zaad

Zo maak je het:

Toast de plakken brood in een broodrooster of in de oven. Snijd de avocado’s in dunne plakken en verdeel over de toasts. Garneer de avocado met chia zaadjes of blauwe bessen en eventueel met een beetje peper en zout. Snijd de limoen in partjes en verdeel deze over de borden. Snijd ook de lente-ui in kleine ringetjes. Bak vervolgens de eieren los van elkaar (leuk in kleine pannetjes!) en verdeel deze ook over de borden. Garneer het bord met de lente-uitjes et voilà: een healthy & happy gerecht voor op de Paastafel!

Paasbrunch

Bruschetta met gegrilde paprika & feta (6 personen)

Bruschetta’s, ik krijg er maar geen genoeg van. Een Italiaanse klassieker die zo op tafel staat. En het leuke: je kunt eindeloos combineren met toppings! Met Pasen ga ik voor deze simpele, snelle én vegetarische versie.

Dit heb je nodig:

  • 3 rode puntparika’s
  • 1 bruin stokbrood
  • 200 gr feta
  • 1 teentje knoflook
  • verse basilicum
  • olijfolie

Zo maak je het:

Snijd het stokbrood in schuine plakken, smeer deze in met olijfolie en een beetje geperste knoflook en bak de plakken in de oven tot ze goudbruin zijn. Snijd ook de paprika’s in lange plakken en grill deze tot ze zacht zijn. Doe de paprika in een kom, dek af met wat folie en laat ze even afkoelen. Kruimel de feta over de bruschetta’s en leg de paprikareepjes er bovenop. Strooi er voor de smaak een beetje peper en zout overheen en garneer met basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

 

 

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline