De mooiste boshuisjes op een rij

Als medewerkster bij Buitenleven Vakanties weet Els Dubbink als geen ander de mooiste plekjes te vinden, middenin de natuur! Zou jij wel tekenen voor een ontspannen overnachting in een historisch kasteel? Of past de bekende ‘boswachterswoning’ beter bij jou? Els neemt je mee naar de mooiste plekken!

01_staatsbosbeheer_buitenleven_vakanties

Wat je krijgt als de drie grootste natuurorganisaties van Nederland hun krachten bundelen? Een serie fantastische plannen om de natuur beter te beschermen. “Door de samenwerking tussen Staatsbosbeheer, LandschappenNL en Natuurmonumenten wordt veel geld bespaard. Dit geld wordt gebruikt om te investeren in de natuur door nieuwe natuurgebieden aan te kopen en bestaande terreinen te onderhouden.” Deze organisaties werken al jaren nauw samen door het delen van bijvoorbeeld huisvesting en materiaal. De gezamenlijke verhuur van vakantiewoningen – onder de noemer Buitenleven Vakanties – is een volgende stap in hun samenwerking.

02_staatsbosbeheer_buitenleven_vakanties

Een van de belangrijkste redenen om vakantiewoningen aan te bieden, is om mensen de natuur van dichtbij te laten ervaren. Bij Buitenleven Vakanties bieden ze drie type vakantiewoningen aan, waarbij dat ontspannen wel heel makkelijk gaat. De ‘boswachterswoningen’ zijn misschien wel het meest bekend.

 

Bij de boswachterswoningen is het allemaal begonnen, twintig jaar geleden.

 

 

“Dit waren de type huizen waarmee Buitenleven twintig jaar geleden begon. Elke boswachterswoning bevindt zich in een oase van rust en ruimte in de ongerepte natuur. Je hoort er complete stilte.” Waan je je liever een kasteelheer of barones? Dan is de categorie ‘landhuizen en kastelen’ meer wat voor jou. “De derde categorie zijn de ‘buitenbeetjes’. Hier waan je je in de historie van oude ambachten. Wakker worden in het bed van de molenaarsknecht, veensteker of sluiswachter – het kan allemaal!”

 

De top-5 natuurhuisjes volgens Els

1. Erff Hoog Burel
“Deze woning ligt op een fantastische plek op de Veluwe. Je kijkt uit over de heide. Moet je je voorstellen hoe het uitzicht eruit ziet als de heide in augustus en september compleet in bloei staat!”

03_staatsbosbeheer_buitenleven_vakanties

2. Hoens Huusie
“Als je het hebt over een huisje met een verhaal… Vroeger woonde hier de familie Hoen, bestaande uit ouders en twee kinderen. Vader Hoen was rietsteker en stroopte ook in het gebied – zoals meer bewoners van dit gebied in die tijd deden. Een aantal jaren geleden sprak ik de kleinzoon van meneer Hoen, toen al behoorlijk op leeftijd. Hij had prachtige verhalen over de logeerpartijtjes die hij had bij zijn opa en oma thuis.”

04_staatsbosbeheer_buitenleven_vakanties

3. Villa Oud Groevenbeek
“Dit is een locatie met grandeur, het prachtige villa Oud Groevenbeek. Als je binnenkomt waan je je direct in de wereld van adel, en dat ook nog eens op een prachtige locatie in de natuur.”

05_staatsbosbeheer_buitenleven_vakanties

4. ’t Schot
“Deze boerderij is echt een plaatje om te zien. Kinderen zijn hier ooit begonnen aan een hut van takken en elke keer wordt heer veer aan verder gebouwd. En in de tuin staat een hottub!”

07_staatsbosbeheer_buitenleven_vakanties

5. Duins Ens
“Als je vanuit het midden van het land aan komt rijden raak je verrast door de natuur, hier in Oostvoorne. Na alle industrie die Rotterdam typeert, vind je hier een oase van rust. Dit contrast is bijzonder om mee te maken. Verder is het huisje een pareltje om te zien. Ook leuk: daar waar andere mensen alleen over het wandelpad mogen wandelen, sla jij af naar je vakantiewoning.”

06_staatsbosbeheer_buitenleven_vakanties


Kun je niet wachten om te genieten van de natuur in één van deze bijzondere huisjes? Check hier de site van Buitenleven Vakanties!

 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline