De perfecte kledingkast

Bestaat er zoiets als een perfecte kledingkast? Jazeker! Westwing laat je een kledingkast zien die aan al jouw wensen voldoet én aan die van je partner.

westwing-kledingkast

Praktisch, ruim, netjes en stijlvol. Zo ziet de perfecte kledingkast eruit. Soms doe je de deur van de kast open en weet je even niet waar je het moet zoeken: kleding voor verschillende seizoenen en gelegenheden hangen of liggen door elkaar … Het is nog een wonder dat je hier iets kunt vinden.

Droom jij ook van een perfect georganiseerde kledingkast waar je in een oogwenk kunt vinden wat je nodig hebt? Wij geven je hier een paar tips & tricks om orde in de chaos te scheppen en het maximale uit je kledingkast te halen.

De basis voor de perfecte kledingkast

 1. Ieder zijn eigen kledingkast: één voor jou en één voor je partner. Heb je hier geen ruimte voor? Maak dan een duidelijke 50/50 verdeling in je kast.
 2. Neem afscheid van alles wat je niet meer draagt of niet meer kúnt dragen.
 3. Houd alles binnen handbereik: de kleding van het lopende seizoen moet duidelijk zichtbaar zijn en je moet er makkelijk bij kunnen.

 

De perfecte kledingkast voor haar

westwing-kledingkast-voor-haar

 

 1. De perfecte kledingkast heeft twee gedeeltes met verschillende niveaus
 2. Dozen zijn ideale opbergers. Je vindt ze in allerlei materialen en maten. Berg je kleding erin op en zet ze op de planken of op zolder.
 3. Metalen of rotan manden. Rotan manden geven je kledingkast een vintage look. Metalen manden een strakkere en modernere look. Je kunt er van alles in kwijt: van truien tot pyjama’s en beddengoed.
 4. Lade-verdelers: ideaal voor sokken en ondergoed.
 5. Hangers voor riemen en tassen. In het gedeelte waar je je bloesjes hangt, kun je ook handige hangers hangen voor al je accessoires, zoals tassen, riemen en sjaals.
 6. Een frisse geur in je kast. Voor een heerlijk geurende kledingkast én kleding leg je hier en daar zeepjes of geurzakjes neer. Hou je van natuurlijk? Neem dan stoffen zakjes met lavendel. Onze tip: geurend kastpapier voor stijlvol en heerlijke geurende planken en lades!

 

De perfecte kledingkast voor hem

westwing-kledingkast-voor-hem

Net zoals de kledingkast voor haar, heb je in de kledingkast voor hem ook minimaal 2 gedeeltes nodig. De lay-out is een beetje anders:

 1. Meer ophangruimte voor overhemden en colberts. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is, zodat ze niet kreuken. Als hanghoogte heb je minimaal 100 cm nodig.
 2. Sorteer de kleding op kleur: van licht naar donker.
 3. Hang overhemden en colberts altijd aan hangers.
 4. Voor de broeken gebruik je speciale broekhangers. Reserveer één gedeelte voor alleen broeken.
 5. Lade-verdelers. Ook voor hem! Deze verdelers zijn handig om stropdassen, sokken en ondergoed overzichtelijk op te bergen.
 6. Stropdashangers. Heeft je partner veel stropdassen? Hang ze dan overzichtelijk op aan een stropdassenhanger aan de binnenkant van de deur of kastwand.

Foto: Fotolia; Illustraties: Westwing

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline