De Pieper Mobiel in de hoofdrol

Als er iemand is die wel het een en ander weet over de Pieper, dan is het wel foodtruck-chef Arn. Met zijn geroemde Pieper Mobiel gaat hij de leukste festivals af om zijn aardappelgerechten aan de man te brengen. Wat zijn aardappel op wielen zo bijzonder maakt? We vroegen het hem!

Pieper Mobiel

Kun je iets vertellen over je achtergrond?

“Sinds 1999 ben ik eigenaar van twee Vlaamse friethuizen in Amersfoort, genaamd ‘van Gogh’. Nu schieten dit soort zaken uit de grond. Toen was ik echter één van de eerste die het aandurfde om zich volledig richt op het maken van echte goede, vers gemaakte friet. En dat doen we nog steeds, maar nu ook vanuit onze rijdende keuken: de Pieper Mobiel.”

Pieper Mobiel

Wat maakt de Piepermobiel zo bijzonder?
“De Pieper Mobiel is in mijn ogen zoveel meer dan een snackwagen. Het ontwerp vind ik episch. Toen de prachtige aardappel door de vorige eigenaren te koop werd aangeboden, waren we er snel uit. Het was de missing-link. Ik vind het fantastisch om met de Pieper Mobiel op pad te gaan. We krijgen er vaak complimentjes over, zeker als blijkt dat we er ook nog eens heerlijke pieper-hapjes in maken.”

Pieper Mobiel

Welke foodtrends spot jij?

“Er zijn verschillende trends. De ‘oude garde’ die oorspronkelijk vanuit een streetfood-gedachte aan de slag ging met foodtrucks, opent nu juist vaste zaken. Doordat ze inmiddels een goede naam hebben opgebouwd, kunnen ze het zich permitteren. Daarnaast zie je ook veel pioniers. Ondernemers die vooruitstrevend zijn op het gebied van ecologisch, biologisch en exotisch eten. Hoe leuk de concepten ook zijn die ik voorbij zie komen, ze halen het lang niet allemaal.”

Pieper Mobiel

Waar doe jij inspiratie op?

“Mijn friet staat als een huis. Ook gaat er in mijn optiek niks boven echte Vlaamse mayonaise. Naast deze basis experimenteer ik graag met lekkere sauzen. Verder laat ik me inspireren door kookboeken, alhoewel ik nooit een recept volg. Ik probeer altijd te snappen waarom je een bepaald ingrediënt gebruikt. Ik heb een aantal jaren gekookt in een vegetarische keuken. Dat doet absoluut een beroep op je creativiteit.”

Pieper Mobiel

Wie is de ontwerper achter de Pieper Mobiel?

“De Pieper Mobiel is ontworpen door Sander Grooten. Het is een kunstwerk op wielen, gebouwd op een platte landbouwwagen. De contouren van de Pieper Mobiel zijn opgebouwd uit vele stroken pallethout. De wagen ziet er robuust uit, maar heeft tegelijkertijd een hoge knuffelfactor.”

Pieper Mobiel

Wat maakt je werk zo leuk?

“Er is geen dag hetzelfde. Je wordt omringt door enthousiaste collega’s en de mensen die bij je kraam staan, hebben vaak net iets meer met eten dan gemiddeld. Ze willen weten wat je maakt en vooral ook hoe je het maakt. Dit zijn vaak hele levendige gesprekken. Op een ander moment sta je te knallen terwijl er voor je wagen 50 Brabanders totaal in een andere wereld zijn. Ook leuk.”

Pieper Mobiel

Leukste evenement waar je ooit bent geweest?

“Als je ooit de kans hebt om naar Dranouter te gaan in West-Vlaanderen, moet je dat doen. Superschattige mensen in combinatie met een sfeer die heel bijzonder is. Vergeet je campingstoel en kruiswoordpuzzel niet! Het zijn dit soort festivals waar ik graag sta; festivals waarbij je voelt dat er een idee achter zit vanuit de organisatie. Evenementen zonder visie, daar hoef ik niet meer te staan.”

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline