De wereld van Eric Kuster

De liefde voor het paradijselijke eiland Ibiza is terug te zien in bijna alle interieurontwerpen van interior designer Eric Kuster. Ontdek hier waar Eric’s fascinatie met het eiland vandaan komt en wat jij kan doen om jouw huis Ibiza proof te maken deze zomer.

Eric-Kuster-foto-1

Home away from home

Interior designer Eric Kuster komt al meer dan 30 jaar op Ibiza en heeft een sterke band met het eiland. “Mijn band met Ibiza is de laatste tijd nog sterker geworden omdat ik er inmiddels een deel van het jaar woon en mijn bedrijf er is gevestigd. Dit eiland is een etalage van de wereld.”

Bohemian

Bohemien style

“Typerend voor de woonstijl op Ibiza is de bohémien style: veel wit, aangevuld met verzadigde kleuren, een goede mix van vintage met moderne meubelen, met de nadruk op een relaxte sfeer. Showing off is niet aan de orde.”

ocean

Feel the ocean

Op Ibiza zijn natuurlijke elementen en de connectie met de zee de basis in de huizen van Eric Kuster: ‘’Natural elements – including vases made from mother-of-pearl and filled with driftwood – emphasise an inescapable connection with the sea’’

Eric-Kuster-bank

Relax with friends

“Ik heb Ibiza altijd een heerlijke plek gevonden om te relaxen, uit te gaan en vrienden te ontmoeten… Als Ibiza je eenmaal in haar greep heeft, kom je er altijd weer terug. Ik ken weinig plaatsen op de wereld waar zo veel mensen ieder jaar weer naar terugkeren.” Om in stijl met vrienden te genieten van het eiland is een grote bank van belang. Versier een basic bank met multicolor kussens voor het beste effect.

Eric-Kuster-ibiza

Speel met textuur

Met organische vormen en natuurlijke materialen gemixt met gladde texturen ontstaat er een gevoel van gelaagdheid in elk interieur. Eric Kuster: ‘’Mixing the rough with the smooth – in any setting – is one of life’s pleasures; I can’t get enough of the contrast.’’

Landschap-ibiza

Ibiza proof

In de zomer verplaatst het leven zich naar buiten, zoals op Ibiza. Maak jouw huis en tuin Ibiza proof met de selectie van Eric Kuster.
Ibiza essentials:

  • Een grote, stoere eettafel van hout
  • Marokaanse lantaarns en lampen
  • Een grote bank, bekleed met stoer linnen
  • Veel kaarsen

Wie is Eric Kuster?

Met meer dan 600 huizen op zijn naam is Eric Kuster een van de meest toonaangevende interior designers van dit moment. Zijn interieurs staan vooral bekend om hun glamoureuze uitstraling. Eric is verantwoordelijk voor het interieur van talloze bekende Nederlanders en hippe clubs. Ook ontwikkelde de international interior designer een nieuwe lijn –Eric Kuster Metropolitan Luxury- vol mini luxe die iedereen zich kan veroorloven.

“Everyone needs somewhere they can escape to…”
Eric Kuster

Eric-Kuster-portret
Tekst: Westwing
Foto credits: courtesy of Eric Kuster

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline