Dit is waarom je Amsterdam Denim Days dit jaar níet wil missen

Ongewassen of juist verwassen, mét of zonder gaten, jack of broek… In welke vorm dan ook: de gemiddelde Nederlander valt in denim uit te tekenen. En dat is deze week zeker niet anders tijdens de Amsterdam Denim Days in de Westergasfabriek. De stad kleurt indigoblauw tijdens het jaarlijkse evenement, dat jeansjunkies van over de hele wereld naar onze hoofdstad trekt om hun passie te delen, te shoppen en de laatste trends op het gebied van denim te ontdekken. Ben jij hier – als Nederlands modeliefhebber – nog nooit geweest? Shame on you! Tijd om dit weekend op de valreep nog even een kijkje te nemen. Wat je kunt verwachten? Wij checkten het voor je!

event
event

Blueprint festival

Het main event van Amsterdam Denim Days is het Blueprint Festival. Deze vind je op het Westergasfabriekterrein, binnen én buiten. Tijdens dit tweedaagse event tonen toonaangevende denim labels hun bijzondere collecties, zijn er workshops, tentoonstellingen, live bands en is er een hele fijne culinaire line-up. Ook is er een ‘Bigger and Bolder Denim Market’ waar je unieke vintage – en nieuwe! – denimitems kunt kopen. En voor de échte denimjunkies zijn er inspirerende seminars over de toekomst van denim met key speakers uit de industrie. Nice!

Wanneer: 21 & 22 april
Waar: Westergasfabriekterrein
Prijs: €10 online, €12,50 aan de deur

event
event

City program

In en rondom de vele denimwinkels die Amsterdam rijk is, worden ook verschillende –gratis – evenementen en acties georganiseerd. Van expo’s tot limited editions en van workshops tot fikse kortingen: hier ben jij als echte denimlover de hele dag zoet mee! Onze highlights op een rijtje:

About. x Dstrezzed denim
Dstrezzed presenteert haar allereerste denimlijn, Dandy Blue, bij About.
Wanneer: 22 april
Waar: Haarlemmerdijk 127

Number Nine
Number Nine organiseert samen met Kings of Indigo een denim-patch-event. Ga helemaal los bij de DIY-tafel en customize je jeans met de coolste patches.
Wanneer: 22 april
Waar: Elandsgracht 34

Denim City
Bij Denim City vind je een jeansmarkt met diverse prototypes, samples en vintage jeans van bekende merken. Ook kun je er je jeans customizen met lasertechniek. Cool!
Wanneer: 21 & 22 april
Waar: De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 20-22

Tenue de Nîmes x Indigo kunstenares Birgitta de Vos
Tenue de Nîmes transformeert de hele week in een heuse gallery. Samen met indigo kunstenares Birgitta de Vos presenteren ze indigo op canvas.
Wanneer: 17-23 april
Waar: Haarlemmerstraat 92-94

Ook leuk: je kunt de hele route lopen of fietsen om al deze unieke spots in de stad te ontdekken. Je vind de route én het volledige programma op de website van het event. Fijn weekend!

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline