Drie champagnecocktails

Tijdens deze feestmaand mag de champagne natuurlijk niet ontbreken. Om het je een beetje eenvoudiger te maken, hebben wij drie makkelijke en feestelijke champagnecocktail-recepten verzameld!

Westwing_DIY Cocktails_FINAL_3_b

Ben jij klaar voor de decemberfeesten? Je huis is versierd, de kerstboom staat te schitteren en je hebt je keuze voor het kerstmenu al gemaakt. Nu is het tijd om na te denken over de cocktails voor je pre-dinner borrel en je Oud en Nieuw party.

Maak indruk op je gasten met een sophisticated Angostura Cocktail, tel de seconden tot het nieuwe jaar af met een Countdown Cocktail en verwelkom je familie en vrienden als echte vips met een Royale Martini.

Angostura Cocktail 

Angostura is een bittertje, dat is gemaakt van meer dan 40 kruiden en specerijen. Oorspronkelijk was het een medicinaal kruidendrankje dat werd gedronken als remedie tegen onder andere vermoeidheid. De formule is strikt geheim: er wordt gezegd dat slechts vijf mensen het precieze recept weten. Tegenwoordig wordt het als ingrediënt in verschillende cocktails gebruikt. Probeer het ook eens in deze heerlijke en snelle champagnecocktail!

Westwing_DIY Cocktails_FINAL_7_a

Dit heb je nodig

– Suikerklontjes
– Sinaasappelschil
– Angostura bitter
– Champagne

Zo maak je het

Doe een suikerklontje en een stukje sinaasappelschil in een cocktailglas. Voeg een paar druppels angostura toe. Vul het glas verder met champagne. Voilà, je snelle champagnecocktail is klaar!

Westwing_DIY Cocktails_FINAL_7_b
Westwing_DIY Cocktails_FINAL_7_c

Countdown Cocktail

In Spanje is het traditie om op oudejaarsavond om twaalf uur ’s nachts bij elke klokslag een druif te eten. Dit zou in het nieuwe jaar geluk moeten brengen en ongeluk afwenden. Wij hebben een champagnecocktail met druiven uitgezocht die niet alleen heerlijk smaakt, maar hopelijk ook geluk brengt!

Dit heb je nodig

– 10 druiven
– 1 theelepel bruine suiker
– 4 cl wodka

Westwing_DIY Cocktails_FINAL_3_d

Zo maak je het

Doe 8 druiven in een cocktailshaker. Voeg een theelepel bruine suiker toe en schenk de wodka erbij. Pureer de druiven. Schenk het sap door een zeef in een cocktailglas. Vul het glas verder met champagne, laat een extra druif in cocktail vallen en serveer met een druif aan een cocktailpricker. Happy New Year!

Westwing_DIY Cocktails_FINAL_3_c

Royale Martini

De Royale Martini – niet te verwarren met Martini Royale! – is een populaire cocktail die is ontstaan in de Franse badplaats Cannes. In de Franse Rivièra werd veel Kir Royale gedronken, maar de beroemdheden die aan het filmfestival deelnamen, hadden liever iets sterkers. Ze voegden wodka aan de Kir Royale toe en de Royale Martini was geboren!

Dit heb je nodig:

– 4,5 cl Ketel one wodka
– 1,5 cl crème de cassis
– IJs
– 6 cl champagne

Zo maak je het

Giet de wodka en crème de cassis in een mengbeker. Doe het ijs erbij en roer het goed door. Schenk het mengsel in een glas en vul het op met champagne. Garneer met een sinaasappelschil. Cheers!

Westwing_Magazin Xmas_FINAL_14

Foto’s: living4media

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline