Dutch Design Week 2016

De Dutch Design Week Eindhoven staat weer voor de deur… Om alvast in de stemming te komen hebben wij het programma eens onder de loep genomen. Wij selecteerden vier exposities waar ons designhart sneller van ging kloppen.

Dutch Design Week

#1 The making process

Het ambacht, het proces dat leidt tot het product staat hier centraal. Microlab doet dit jaar voor het eerst mee met Dutch Design Week. Microlab is een plek die gedijt op oude ambacht, samenwerking, ondernemerschap, moderne technologie en creativiteit. Je ziet hier het gehele proces die de designers doormaken bij het ontwikkelen van hun toffe designs. Ontdek hoe de producten gemaakt zijn en maak een praatje met de designers!

Locatie

Microlab
Kastanjelaan 400
5616LZ Eindhoven

beeld1_DDW

 

#2 Contemporary furniture

Hedendaagse, iconische ontwerpen geïnspireerd door de beste Europese designopleidingen vind je hier. Bij deze tentoonstelling van Dutch Design Week maak je kennis met de visie van PTAHA op hedendaags meubilair. De moeite waard!

Locatie

Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617AB Eindhoven

Dutch Design Week

#3 Designcollectie Social Label – Socio Economics

Bijzonder wat je allemaal kan met je verbeelding. Deze designcollectie is gemaakt door toonaangevende ontwerpers en mensen die moeilijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. De tentoonstelling presenteert aantrekkelijke producten waarbij de verbeelding de afstand tot de arbeidsmarkt verkleint, gewerkt wordt aan nieuwe oplossingen voor werken en samenleven.

Locatie

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651BP Eindhoven

Dutch Design Week

#3 Every day playground – Paul Ketz

Paul Ketz houdt van dingen die meer dan alleen maar praktisch of handig zijn. Na homo sapiens komt homo ludens – de spelende mens. Zijn doelgroep is het innerlijke kind. Paul Ketz staat voor creatie gericht op het kind in de mens. Paul Ketz laat met zijn collectie zien hoe je maatjes kan worden met objecten en hoe je ze niet alleen kan zien als handige hulpmiddelen.

Locatie

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651BP Eindhoven

Dutch Design Week

#4 Behind the Scenes @ Nothing Like Home

Dit is een live fotoshoot waarbij (Dutch) design en unieke stukken elkaar versterken. Designproducten en -interieurs worden in de media vaak gelikt aangeboden omdat ze helemaal ‘af’ zijn. In deze tentoonstellingen van Dutch Design Week wordt het trial and error proces blootgelegd door te tonen welke ingrediënten je kunt gebruiken en hoe deze het eindresultaat beïnvloeden. Zo zie je wat er gebeurt als je iets weg laat of toevoegt, welk nieuw verhaal dit vertelt en in welke (kleur-) verhoudingen iets wel of niet werkt.

Locatie

Bibliotheek de Witte Dame
Emmasingel 22
5611AZ Eindhoven

 

Wietske van Esveld

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline