FashionWeek 2016: dit kunnen we verwachten

Als topmodel weet Westwing’s editor Tahnee natuurlijk precies wat we dit jaar kunnen verwachten van de Mercedes-Benz FashionWeek in Amsterdam. Wat de hoogtepunten zijn en de meest veelbelovende ontwerp-talenten? Je leest het hier!

1.tahnee_fashionweek

Welke trends staan dit jaar centraal?

“Ik denk dat we veel prints zullen gaan zien. Denk aan bloemen, ruitjes, gingham en kleine tekeningetjes. Ook hand- en borduurwerk spelen een centrale rol op de catwalk dit jaar. Het tijdloze zwart en offwhite doen het net zoals voorgaande jaren goed. Toch voorspel ik dat kleurrijke creaties zullen overheersen.

2.peter_stigter_fashionweek

Welke show zou je absoluut niet willen missen?

“Er zijn hartstikke veel shows die ik absoluut niet wil missen. Welke op nummer 1 staat? De show van Dennis Diem! Elk jaar weet hij het publiek weer te verrassen met zijn supervrouwelijke silhouetten. De traditionele methodes die worden gebruikt om de kleding te produceren, zijn zijn signature geworden. Ik ben erg benieuwd waarmee hij me dit jaar verrast.”

3.dennis_diem_fashionweek

Hoe ziet jouw weekend eruit gedurende FashionWeek?

“Mijn agenda loopt over! Naast het officiele catwalk-programma is er een openbaar offschedule programma. Op verschillende plekken door de stad worden allerlei feestjes en tentoonstellingen georganiseerd. Zoals Lola plus Lou on record in the Hoxton en de nieuwe collectie van Esther Haamke die is geïnspireerd op een subtropisch zwemparadijs. Op donderdag is de officiële opening van de shows en dan ben ik zeker aanwezig.

 

Tijdens de officiële opening ben ik zeker aanwezig.

 

 

Op deze avond kan je alleen op uitnodiging naar binnen en dat maakt het altijd erg speciaal. De meeste designers, stilisten en vele bekende Nederlanders zullen aanwezig zijn. Ik ga deze avond naar de show van Karim Adduchi en Lichting 2016. Op vrijdagavond ga ik nog naar Tony Cohen en wellicht daarna naar een afterparty. Zaterdag ga ik naar Dennis Diem en misschien dat ik nog wel een andere leuke show mee pik. Verder sluit ik zondag af met de show van Given en dan zit mijn fashionWeek er alweer op.”

4.westergasfabriek_fashionweek

Van welke ontwerper gaan we absoluut meer horen?

“Van Karim Adduchi! Deze designer heeft met zijn volumineuze silhouetten en ambachtelijke techniek veel aandacht gekregen van de nationale en internationale pers. Hij heeft zich dit jaar – net als tijdens zijn afstudeercollectie – laten inspireren door de Berbervrouw. Adduchi heeft voor zijn collectie wol, leer, zijde, katoen en geweven stoffen gebruikt.”

5.karim_adduchi_fashionweek

Wat kunnen we qua aankleding verwachten?

“Ik ga ervan uit dat er een leuke bar is waar je heerlijke cocktails en andere lekkere lekkere zomerdrankjes kunt scoren. Verder kun je genieten van heerlijk fingerfood en andere gezonde snacks. Elk jaar is de FashionWeek tot in de puntjes verzorgd met lekkere muziek en een fantastische inrichting. Zelf het vervoer – van de parkeergarage naar het evenement – wordt geregeld door Mercedez Benz. Erg hanig voor de dames die op hoge hakken komen. En geloof me, dat zijn er veel!

Tahnee van der Merwe

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline