Feestelijke cocktails voor de decembermaand

Het is begin december en dat betekent dat de party planning nu echt moet gaan beginnen. Sinterklaasavond draait vooral om de kindjes maar Kerst en Oud & Nieuw is ook voor de grown ups. Een leuke toevoeging: feestelijke cocktails. Met deze tips maak jij ze ook thuis!

Er zijn een heleboel manieren om je favoriete drankje een kersttwist te geven. Omdat we je niet willen overladen met tientallen tips houden we het lekker simpel. Met deze drie tips kun je elke bestaande cocktail een party upgrade geven:

 

Feestelijke cocktails: ook voor de kids

Als er iets leuk staat op tafel is het wel een grote kan met sangria! Je geeft sangria een feestelijk tintje door de mix van rozemarijn, appel en –daar zijn ze weer- cranberry’s. Je kunt de sangria met wijn en appelcider maken maar eventueel ook met kinderchampagne. Of maak twee versies…

01_feestelijke-cocktails

Mix alle ingrediënten door elkaar en kijk goed naar wat je zelf lekker vindt. Wil je meer sparkle? Voeg dan nog wat appelcider toe. Wil je meer fruit? Hak nog een appel in stukjes. Zet de sangria minimaal vier uur in de koelkast of serveer het met ijsblokjes. Gebruik de takjes rozemarijn als aankleding in het glas.

 

Aan de champagne

Heb je meer met champagne cocktails? Ook die kun je een stuk feestelijker maken! Ook hier geen ingewikkeld gedoe, maar het ziet er wel prachtig uit in een flûte!

02_feestelijke-cocktails

De siroop kun je al je wil al dagen van tevoren maken. Het blijft zeker een week lang goed in de koelkast. Doe in een kleine pan een kopje water, een kopje suiker en een kopje bramen. Verwarm het op laag vuur en wacht totdat er een helderroze siroop ontstaat. Haal van het vuur en zeef de siroop zodat er geen stukjes meer in zitten. Laat het goed afkoelen.

Doe een heel klein beetje boter op de rand van het champagneglas en haal het door de suiker. Schenk een klein scheutje gin in elk glas, twee scheutjes siroop en doe er ook twee bramen bij. Vul de rest van het glas met champagne. Takje tijm erin en klaar!

 

Cranberry mimosa

Een heerlijk licht drankje voor bij de kerstbrunch bijvoorbeeld is een mimosa. Het past perfect tussen de feestelijke cocktails en is ook nog eens easy om te maken.

03_feestelijke-cocktails

Versier eerst het randje van het glas met de suiker. Gebruik een heel klein beetje boter zodat het goed blijft zitten. Schenk het glas tot een derde of tot de helft –afhankelijk van hoe zoet je de cocktails wil- vol met cranberrysap. Vul het aan met champagne. Hang een candy cane aan het glas voor de perfecte Christmas touch! Enjoy!

 

 

 

Bronnen: Cake ‘n KnifeThe Effortless Chic | Who needs a cape

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline