In the spotlights: Fort Resort Beemster

Voor veel mensen is het de ultieme manier van ontspannen: een dagje naar een spa of wellness centrum. Fort Resort Beemster is met zijn unieke locatie en duurzame karakter een geliefde plek voor een dagje – en misschien zelfs wel een nachtje – ontspanning. Wij spraken met marketing manager Chantalle van den Kommer.

Fort Beemster 1

Hoe is Fort Resort Beemster opgericht?

“Na een bijzondere metamorphose is Fort Resort Beemster in juni 2012 geopend. Eigenaar en initiatiefnemer Frank Bart heeft het Fort gemaakt tot wat het nu is, samen met interieur designer Osiris Hertman.”

Fort Beemster 10

Unieke locatie

Overal zie je de oude kenmerken van het fort terugkomen. Oud en nieuw komen hier prachtig samen, wat bijdraagt aan de bijzondere sfeer. Neem bijvoorbeeld de oude nisjes waar vroeger olielampen stonden en de oude toegangspoort die het fort moest beschermen.

Fort Beemster 2
Fort Beemster 6

Wat is de grootste inspiratiebron geweest voor de look & feel van Fort Resort Beemster?

“Frank vindt inspiratie over de hele wereld maar vooral op Bali. Achter de fortgracht was nog een mooi stukje grond beschikbaar. Dit stukje grond is omgetoverd tot het eiland ‘klein Bali’, waar je kunt relaxen in Balinese sferen.”

Fort Beemster 7

 Waar staat Fort Resort Beemster voor?

Het is uniek dat bij Fort Resort Beemster wellness, restaurant en hotel samenkomen. Daarnaast maakt de locatie een dagje in ons resort tot een hele ervaring. Gasten worden hier van top tot teen in de watten gelegd: van horeca tot spa. “We zijn trots op het totale concept, de rust die ons resort uitstraalt. Als de gasten met een heerlijk tevreden en ontspannen gevoel naar huis gaan, voelen wij ons voldaan. Onze stijl? Eco-chic, stoer sober.”

09_fort_beemster_spa_ontspanning

Duurzaam & ecologisch

Duurzaamheid is heel belangrijk bij Fort Resort Beemster. De sauna banken zijn bijvoorbeeld opgemetseld, zodat de te verwarmen ruimte kleiner wordt. De restwarmte van de sauna’s wordt vervolgens gebruikt om de vloeren te verwarmen. Het regenwater dat op het dak valt, wordt gebruikt om toiletten mee door te spoelen.

Fort Beemster 3

Wat maakt de hotelkamers uniek?

De stijl van de hotelkamers is ingetogen chic en straalt sereniteit uit. De perfecte basis voor ontspanning. “De hotelkamers zijn gelegen in de voormalige manschapslokalen. Hier sliepen vroeger de soldaten. Nu zijn deze kamers omgetoverd tot luxe kamers en suites. Een hele beleving! Hoe heerlijk is het als je na een dagje wellness zó in je badjas kan doorlopen naar je hotelkamer?”

Fort Beemster 4

De behandelingen

Alle behandelingen zijn gericht op ontspanning en het losmaken van de spieren. Gasten keren regelmatig terug om hun lijf lekker soepel en gezond te houden.

 

Tips van Chantalle

De volgende tips kun je eenvoudig opvolgen, zonder dat je allerlei tools in huis hoeft te hebben!

  • Neem eens een heerlijk voetenbad met lavendel
  • Een scrubsessie van suiker en honing
  • Relaxen met een fijn maskertje

 

Winnen!

Zou jij ook wel een dagje helemaal tot rust willen komen in dit fijne resort? Heb jij even mazzel! Wij mogen 2 toegangskaarten weggeven voor Fort Resort Beemster! Like onze post ‘Maak van je bed dé hotspot in huis!’ op onze Facebookpagina als je kans wilt maken op deze kaarten!

Voor meer Fort Resort Beemster klik je hier!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline