Frisse lenterecepten

Tjilpende vogeltjes, vrolijk bloeiende viooltjes en een nieuwsgierig zonnetje verklappen ons dat de lente weer in volle gang is. Tijd voor luchtigere kleding, een grote voorjaarsschoonmaak en natuurlijk nieuwe inspiratie voor frisse & fruitige recepten die prima geschikt zijn voor de lente!

SALADE MET APPEL & GEROOKTE KIP

Frisse salades eten we in de warmere maanden het liefst. Ze zijn bovendien heerlijk bij een brunch of een picknick in het park. Tip: Maak deze salade vooraf en neem de noten, de kaas en de dressing los mee zodat je die er op het laatste moment op kunt doen.

1

Hoe maak je het?

– Mix in een kommetje de olijfolie, honing, mosterd & witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Dit is de dressing.

– Was de sla en doe het in een grote schaal. Doe er de plakjes komkommer bij en verdeel de dressing erover.

– Drapeer vervolgens de avocado, appel en gerookte kipfilet erover en maak het af met blauwe kaas en walnoten!

 

WRAPS MET KIP & TOMAAT

Een ideaal hapje om mee te nemen tijdens een picknick én iets dat je eenvoudig kunt voorbereiden voor een brunch of lunch: wraps! Je kunt ze natuurlijk maken met verschillende ingrediënten. Wij hebben nu gekozen voor de frisse wrap met tomaat, kip & avocado.

2

Hoe maak je het?

Meng olie, knoflook, komijn, paprikapoeder, oregano, zout & peper en wrijf de kipfilet in. Bak de kipfilet in een koekenpan gaar. Snijd de kipfilet vervolgens in dunne plakjes.

Leg een wrap op een bord en besmeer met avocado, zout & peper. Beleg met reepjes sla, plakjes kip, tomaat en rol op. Snijd de wraps in stukjes en herhaal voor de andere wraps!

 

VERKOELENDE LENTEDRANKJES

Koele en fruitige drankjes zijn een welkome afwisseling op de witte wijn en de koude biertjes. En bovendien lekker & gezond! Probeer deze eens!

3

Citrus Framboos

Combineer plakjes citroen met een paar frambozen in een glas bruisend water. Als je het even laat staan trekken de smaken lekker in! Om het koel te houden voeg je een ijsblokje toe.

Blueberry Lemon

Combineer plakjes limoen met een handje blauwe bessen en limonade op basis van vlierbloesem (met of zonder prik).

Grapefruit Rosemary

Combineer gekoeld water met plakjes grapefruit en takjes rozemarijn.

Citrus blauwe bes

Pers wat sinaasappelsap uit en haal dit door een zeef, doe er enkele plakjes sinaasappel en een handje blauwe bessen bij.

 

Ga heerlijk licht de lente in!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline