Geen Valentijn? 7 voordelen van single zijn

Op Valentijnsdag vliegt de liefde je om de oren. Best confronterend als je single bent en graag een relatie zou willen. Toch hoeft vrijgezel zijn niet te betekenen dat je miserabel op de bank zit. Het tegendeel zelfs! Om je een hart onder de riem te steken, zetten we zeven voordelen van single zijn voor je op een rijtje.

02_voordelen-van-single-zijn

Single zijn is gezond

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat vrijgezellen vaak gezonder zijn dan mensen met een relatie. Zo komen getrouwde stellen vaak flink aan na hun ‘Ja, ik wil’. Ook blijken sportdoelen vaker de slagen bij singles. En in vergelijking met getrouwde mensen hebben singles minder hartproblemen. En nee, dan hebben we het niet over een gebroken hart…

01_voordelen-van-single-zijn

Lekker aan jezelf denken

In een -goede!- relatie zitten, kan heerlijk zijn maar als je single bent, word je op jezelf aangewezen. Daardoor is het vaak een stuk makkelijker om scherp te zijn op wat jij wil en nodig hebt in het leven. Dat betekent: persoonlijke groei. En daar knapt iedereen van op.

03_voordelen-van-single-zijn

Succes op de werkvloer

Ben je twintiger of dertiger? De kans dat je grote stappen zet in je carrière is groter als je single bent. Dit komt doordat je zonder relatie meer de neiging hebt je te focussen op je werk. En daar plukken je CV en je bankrekening de vruchten van! Nog een fijne bijkomstigheid: als single heb je minder stress over geldzaken. Het delen van een rekening leidt namelijk vaak tot ‘financieel vreemdgaan’. Zo zijn mensen bijvoorbeeld niet eerlijk tegen hun partner over hun uitgaven. Of verstoppen ze nieuwe aankopen. Iets waar je als single niet eens over hoeft na te denken.

04_voordelen-van-single-zijn

Hechtere vriendschappen

Vrienden worden nog weleens afgeserveerd op het moment dat er een nieuwe liefde om de hoek komt kijken. Als single ben je juist closer dan ooit met je vrienden. En laten vriendschappen nou waanzinnig veel invloed hebben op hoe gezond je bent en hoe gelukkig jij je voelt. Hoog tijd dus weer voor een avond met je leukste maatjes!

05_voordelen-van-single-zijn

Geen Bridget Jones

Het gras is niet altijd groener aan de relatiekant. Uit onderzoek blijkt dat je beter single kunt zijn dan ongelukkig in een relatie. Het punt is: veel mensen blijven toch plakken aan hun partner. Maar als single ellendig zijn als Bridget Jones is heus nergens voor nodig. Echt je hebt wel iets beters te doen dan jammeren. Vieren dat de happy single echt bestaat bijvoorbeeld!

06_voordelen-van-single-zijn

De wereld aan je voeten

Het is een open deur maar als single kun je gaan en staan waar je wilt. Je hoeft met niemand – oke, misschien met je baas- rekening te houden. Droom je van een verre reis? Dit is het moment! Geen zin om op te ruimen? Er is niemand in huis die zich eraan ergert. Zin om je leven drastisch om te gooien? Maak een goed plan en ga ervoor.

07_voordelen-van-single-zijn

De smaakmaker in huis

Helemaal in ons straatje natuurlijk. Maar als single heb je het ook thuis voor het uitkiezen. Als jij blij wordt van een andere kleur op de muur dan doe je dat lekker. Wil je wonen in een huis dat van top tot teen roze is? Kan gewoon. Waar je thuis ook voor kiest, wij hebben in elk geval bergen inspiratie voor je…

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline