Glamour's "quirky" Stephanie aan het woord

Ze is een bekende naam binnen het Nederlandse modelandschap: Glamour’s fashion editor Stephanie Broek. Van het bijwonen van de Parijse fashion week tot het ontdekken van de nieuwste merken – als het om fashion gaat, is Stephanie erbij! Westwing sprak met haar over The September Issue en dé trend in interieurland: The Dark Bedroom.

Magazine beeld 1

Sinds Stephanie haar opleiding journalistiek in Utrecht heeft afgerond, combineert ze haar schrijf skills met haar grote passie: mode. “Ik denk dat ik deze interesse heb geërfd van mijn moeder en oma. Mijn oma maakte vroeger vaak kleding voor mij voor speciale gelegenheden.

 

Ik heb mijn interesse voor mode geërfd van mijn moeder en oma.

 

 

Ik werd gehesen in een ruitenpakje – dat matchte met het exemplaar van mijn zus – of kreeg een fluweel bomberjack aan waarvoor ik zelf een patch mocht uitzoeken op de markt.” Ook Stephanie’s moeder was altijd bezig met kleding. “Toen vintage nog niet ‘cool’ was, kocht zij al tweedehands broderie tops die ze droeg op high-waisted jeans.”

2

Stephanie omschrijft haar stijl als quirky, kleurrijk en veelzijdig. “Ik heb weleens een dag waarbij mijn look een beetje neigt naar minimalistisch en alleen mijn schoenen uitgesproken zijn – maar over het algemeen hou ik ervan om kleuren, prints en texturen te mixen.”

 

Haar baan bij Glamour voelt nooit aan als werk: “als ik niet voor Glamour zou werken, zou ik me ook bezighouden met de onderwerpen waarover ik schrijf.” En dat zijn er nogal wat. Zo interviewt Stephanie ontwerpers die ertoe doen, inspirerende bloggers en schrijft ze over nieuwe, coole labels.

3

Ook voor Stephanie is de September Issue extra speciaal: “Het is een magische editie. Het grote modenummer waarvoor we naar de Fashion Weeks in New York, Londen, Milaan en Parijs gaan. Bij terugkomst organiseren we een brainstorm en gaan we filteren: wat spreekt ons het meeste aan dit seizoen? Wat waren de beste collecties? Welke ontwerpers deden er het meest toe? Wat gaan we terugzien op straat?

 

Het September Issue is een magische editie.

 

 

Het maart nummer is ook belangrijk – maar op modieus vlak net wat minder spannend aangezien je in de lente minder kleding draagt. In de herfst gaat het om laagjes, grote jassen en veel accessoires.”

Magazine beeld 5

Het leukste aspect aan Stephanie’s werk? Het vele reizen. “Deze maand ben ik in Parijs, Londen, Milaan en Stockholm. Ook al kan veel reizen best vermoeiend zijn, het verveelt nooit.” Zo sliep Stephanie afgelopen week nog in het Grand Amour in Parijs. Naast de vele fashion trends die ze tijdens dit tripje spotte, kwam ze in het hotel in aanraking met een heuse interieurtrend: The Dark Bedroom. “Alle muren waren zwart gelakt en het plafond was donkerblauw. Daardoor straalde de kamer luxe en kalmte uit.”

Magazine beeld 6

Alhoewel het Stephanie vaak niet lukt om aan 8 uur slaap per nacht te komen (lees: vroeg naar bed gaan is fijn, maar lange avonden zijn toch ook wel heel leuk), vindt ze dit misschien wel de fijnste ruimte van haar huis.

 

Ik zou rigoureus te werk gaan.

 

 

We vroegen haar hoe zij de Dark Bedroom trend zou doorvoeren in haar slaapkamer. “Ik zou rigoureus te werk gaan: alles zwart lakken. De muren, het plafond. Ik zou een donkere visgraatvloer nemen. Het aanvullen met gouden details in de vorm van een salontafel of dienblad. Ik zou een aantal mooie lijsten of een groot kunstwerk van Pierre Soulages aan de muur hangen. Een groot bed met witte lakens en veel kussens zou het juist weer fris maken. Nu ik me het zo voorstel, zou ik eigenlijk niets liever willen dan zo’n slaapkamer.”

 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline