Goede smaak

Lifestyle blogger Anja van butiksofie weet niet alleen alles over de coolste fashion accessoires… Op haar blog vind je volop recepten om je vingers bij af te likken, van stoute cheesecake tot gezonde salades. Anja deelt met Westwing haar vier favorieten en wij delen ze met jou! Let vooral ook even op de presentatie: zó mooi!

Recepten-7
Zó, die Blueberry Meringue Kwark Cake ziet er lekker uit. Lees hieronder hoe je hem zelf maakt!

Creamy Cheesecake With Frozen Berries

Ingrediënten:
(voor 2 kleine springvormen van 15 cm of een grote springvorm)

  • 80 gram hele amandelen
  • 150 gram boter
  • 120 gram boterkoekjes
  • twee eetlepels suiker
  • negen vellen gelatine
  • drie eetlepels citroensap
  • 150 ml slagroom
  • een zakje room stabilisator
  • 600 gram roomkaas
  • 300 gram volle yoghurt
  • 200 gram suiker
  • drie eetlepels suiker
  • een zakje vanillesuiker
  • 600 gram bevroren bessen
Recepten-2

Verwarm eerst de amandelen in een droge koekenpan en verdeel de hitte door de amandelen steeds te verplaatsen. Breek de koekjes en hak de amandelen grof (breek de koekjes omdat ze anders te kruimelig worden). Verhit de boter in een kleine steelpan en mix twee eetlepels suiker met de gehakte koekjes en amandelen.

Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier, verspreid het koekjes / amandelmengsel gelijkmatig, druk het aan en zet het in de koelkast.

Week zeven blaadjes gelatine in koud water. Knijp een citroen uit en klop de slagroom met de room stabilisator terwijl de gelatine zacht wordt. Zet de kom met slagroom in de koelkast.

Mix de roomkaas en de yoghurt met suiker (200 gram) en het zakje vanillesuiker en roer tot er een glad mengsel ontstaat. Los vervolgens de geweekte gelatine op in een kleine steelpan op het fornuis.

Meng eerst een paar eetlepels van het roomkaas mengsel met de gelatine, en roer pas daarna de rest erdoor. Meng alles goed en roer daarna de room erdoorheen. Verdeel de massa over de koekjes / amandel bodem. Vul de vorm niet tot de rand van de springvorm, want de bessenjam komt hier nog bovenop.

Zet de taart in de ijskast.

Laat 450 gram bessen kort ontdooien en pureer de bessen met drie eetlepels suiker. Kook de resterende twee vellen gelatine zoals hierboven en meng eerst enkele eetlepels bessenpuree met de gelatine, vervolgens de rest.

Verspreid de bessenjam over de roomkaas vulling en koel de taart nog ongeveer vijf uur in de ijskast.

Gebruik de resterende bessen om de taart te versieren!

Recepten-1
Bakpapier slordig? Welnee, dit is dé nieuwe manier van het presenteren van de lekkerste taartjes.

Lentesalade met Camembert en Spek

Ingrediënten:

  • veldsla of rucola (naar smaak)
  • een Camembert per persoon
  • een plakje spek per persoon
  • een kopje bosbessen
  • een kom lampionvruchtjes
  • twee lente-uitjes
  • vijf radijsjes
  • twee wortelen

Voor de dressing:

  • een theelepel milde mosterd
  • een theelepel vloeibare honing
  • vijf eetlepels olijfolie
  • een theelepel balsamico azijn
  • een bos bieslook
  • een scheutje limoensap
  • zout en peper
Recepten-5

Was alle ingrediënten voor de salade schoon en hak ze fijn. Wikkel de Camembert in spek en bak de kaas ongeveer 5 minuten in een pan op een middelhoog vuur aan beide kanten.

Maak de salade dressing door de bieslook te knippen met een schaar, en de olie, azijn, honing, mosterd en limoensap door elkaar te mengen in een grote saladekom (eventueel verdund met water). Voeg de salade aan de kom toe, meng alles samen en verfijn de smaak met zout en peper.

Recepten-6
Deze salade is een goed, gezond alternatief voor een zware avondmaaltijd.

Voeg de bosbessen, lampionvruchtjes, radijsjes en wortelen toe naar eigen inzicht, leg de Camembert erbovenop en maak er een mooi plaatje van!

Vanille-kaneel Muffins

Ingrediënten:
(voor ongeveer twaalf mini-muffins)

  • 200 gram bloem
  • een theelepel bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 80 gram boter
  • een ei
  • een halve theelepel kaneel
  • 120 ml melk
  • een zakje vanillesuiker
  • een zure appel
Recepten-4
Mini-muffins zijn perfect als klein tussendoortje op een drukke dag, ze zijn namelijk heel makkelijk mee te nemen.

Maak het deeg en vul de mini-muffin vormpjes. Hak de appel in vieren en snijd hem vervolgens in halve maantjes, die je halveert. Plaats de halve schijfjes in de individuele mini-muffins, met de bolle kant naar boven. Bak de mini-muffins vijftien minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bestrooi de mini-muffins met poedersuiker voor een vrolijk effect en je bent klaar.

Blueberry Meringue Kwark Cake

Ingrediënten:
(voor een cakevorm)

  • 400 gram bosbessen (vers of bevroren)
  • 150 gram boter, zacht
  • vier eieren
  • 255 gram suiker
  • een zakje vanillesuiker
  • twee snufjes zout
  • 100 gram bloem
  • 80 gram maïszetmeel
  • bakpoeder
  • 125 gram kwark (laag vetgehalte)
  • een halve theelepel citroensap
Recepten-3
Wow: de bessen zorgen voor een prachtig ombre effect. Wat een hippe cake!

Vet de cakevorm in en bestrooi de vorm met een beetje bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Meng de zachte boter met 130 gram suiker, het zakje vanillesuiker en een snufje zout tot er een romig mengsel ontstaat. Scheid vervolgens twee eieren, voeg het eigeel en twee hele eieren toe aan het mengsel.

Zet het eiwit van de twee eieren in een apart bakje in de ijskast. Meng 80 gram bloem met het zetmeel en het bakpoeder en voeg hieraan de kwark toe. Mix goed met het botermengsel.

Giet het mengsel in de vorm, verdeel alle bessen (tot vier eetlepels) bovenop en druk zachtjes naar beneden.

Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de cake goed afkoelen op de bakplaat.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf terwijl de cake afkoelt. Voeg de resterende 125 gram suiker toe en klop alles net zo lang stijf tot het mengsel glanst. Roer tenslotte de citroensap erdoor.

Giet het mengsel op de afgekoelde taart en gebruik een gasbrander om de meringue zachtjes te verwarmen. Heb je geen gasbrander? Geen probleem. Bak de cake dan in een voorverwarmde oven (225 graden heteluchtoven) voor ongeveer vijf minuten. Gebruik de resterende bessen als decoratie.

Ben je verliefd geworden op de presentatie van Anja van butiksofie? Wij ook… Onze sale The Breakfast Club zit tjokvol prachtig servies, dat de perfecte tegenhanger is voor jouw culinaire creaties. Wie zegt dat taart geen goed ontbijt is?! Wij in ieder geval niet.

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app