Goede voornemens: happy you & happy home

Natuurlijk kun je op elk moment van het jaar met goede voornemens beginnen, maar 1 januari heeft toch altijd een magische uitwerking op onze doelen. Wij zetten zeven goede voornemens voor je op een rijtje. Zo heb je het perfecte begin van 2017!

 

#1 Meer tijd doorbrengen met je loved ones

Na de feestdagen weet je meteen weer hoe fijn het is om je geliefden om je heen te hebben. Of dit nu je familie of gezin is, of je beste vriendin. Maak daarom ook dit nieuwe jaar genoeg tijd vrij voor dit soort momenten. Of het nu een etentje of een theetje is, dit is waar je energie van krijgt en dat is waanzinnig belangrijk.

goede voornemens

#2 Eindelijk echt opruimen

Met een beetje geluk heb je nu een paar dagen vrij. En anders is het een idee om elke dag een uurtje aan de slag te gaan. Een leger en opgeruimder huis zorgt voor rust in je hoofd. En voor nieuwe wooninspiratie natuurlijk! Begin met grotere klussen: je garderobe, je administratie en de keukenkastjes. Wees streng, de meeste spullen gebruik je amper. Het vraagt om wat inspanning, maar het resultaat mag er wezen!

goede voornemens

#3 Nieuwe dingen leren

Creatiever worden of dingen doen die je nog nooit hebt gedaan, zijn oppeppers voor elk mens. Elke week of maand iets doen wat je nog nooit hebt gedaan, is goed voor het vergroten van je comfort zone. Je kunt en durft vaak namelijk veel meer dan je denkt! Jezelf een nieuwe gewoonte aanleren kan ook een leuke uitdaging zijn. Dit kunnen de kleinste dingen zijn: van een dagelijkse wandeling tot elke ochtend beginnen met een glas water. Hoe lang het duurt om iets nieuws aan te leren, wisselt enorm. Houd rekening met minimaal een maand voor iets kleins tot misschien wel een half jaar voor een grote verandering.

goede voornemens

#4 De ideale keuken voor gezonder koken

Het is elk jaar weer een van de grootste goede voornemens: gezonder leven en misschien zelfs wel afvallen. Wat je ook doet, wees niet te streng voor jezelf en houd het leuk. De 80/20-regel is een goede om aan te houden. Eet 80% gezond en voedzaam en sta jezelf ook wat lekkers toe of een avondje uit eten. Thuis lekker en voedzaam koken, vraagt natuurlijk om een keuken met de juiste gear. Goede pannen, een schone koelkast, een juicer … Zorg dat je alles in huis hebt om goed voor jezelf te kunnen zorgen.

goede voornemens

#5 Veilig wonen

Een minder spannend voornemen maar minstens zo belangrijk als de rest. Heb je in elke ruimte in huis een brandmelder? En weet je zeker dat ze nog goed werken? Check ze en vervang ze als dit nodig is. Je veiligheid in huis is natuurlijk een musthave!

goede voornemens

#6 Happy body & mind

Meer bewegen staat bij veel mensen hoog op het lijstje met goede voornemens. Kies iets uit wat je langere tijd kunt volhouden. Van thuis trainen tot hardlopen in het park. Ook een lange wandeling is al hartstikke goed. Het bewegen heeft een grote invloed op de rust in je hoofd, ook een fijne motivatie!

goede voornemens

#7 Een betere nachtrust

Slecht slapen gooit alles overhoop. Hoog tijd voor een slaapkamer-check. Ligt je bed nog goed? Is je kussen aan vervanging toe? Hoe is het met je dekbed? Ook altijd fijn: een nieuwe look in de slaapkamer. Laat ook zeker je slechte slaapgewoontes achter in 2016. Geen telefoons en tablets mee naar bed. Gedempt licht vanaf 22 uur. En echt je rust pakken. Goed slapen is de basis voor een happy 2017!

goede voornemens

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline