Happy New Kater?

Ben je op de eerste dag van dit fonkelnieuwe jaar wakker geworden met een dijk van een kater? Geen nood! Westwing weet raad! Maak voor jezelf een heerlijk ontbijtje en je kater is zo weer verdwenen!

havermout

First things first, lig je een beetje misselijk in bed en heb je cola in huis? Zet dit dan geopend neer en wacht, ongeveer een uurtje, totdat de prik eruit is. Een glaasje helpt tegen de misselijkheid.

Cola

De kans bestaat dat je geen dingen in huis hebt, waar je nu met je kater zin in hebt. Keep this in mind: je lichaam is uitgedroogd. Kies daarom voor voeding waar veel vocht in zit zoals groente en fruit. En blijf drinken: water (met citroen), kruidenthee, kokoswater. Slurp away!

citroen water

Ontbijtoptie 1:

De healthy choice

Maak een flinke kop thee van gember, honing en pepermunt. Hiervan herstelt je lichaam. En het vocht brengt de boel weer in balans. Hoofdpijn? Eet een of meerdere bananen om dat kloppende gevoel af te laten nemen. Ready to eat? Maak een kom havermout om je bloedsuiker op een stabiel pijl te krijgen.

kruidenthee

Ontbijtoptie 2:

De kluts kwijt

Als je het type kater hebt, waarbij je heel graag vet en veel wilt eten is de snackbar dichtbij. Maar wil je het nieuwe jaar echt met een portie gefrituurde ongezondheid beginnen? Kies voor een slim alternatief! Snijd een zoete aardappel in kleine blokjes en bak deze op middelmatig vuur in een pan. Regelmatig husselen zodat alle kanten mooi bruin worden. Kluts een paar eitjes en maak een omeletje. Roerbak op het laatste moment een beetje spinazie en stop dit samen met wat geitenkaas tussen de omelet. Beetje ketchup ernaast voor de aardappel, glaasje jus d’orange erbij en je hebt een heerlijk ontbijt!

Omelet-met-aardappels

Ontbijtoptie 3:

Britse buren

Uit onderzoek is gebleken dat het ontbijt van Britten prima werkt tegen een kater. Je lichaam herstelt van een bom koolhydraten. Dus als je behoefte hebt aan een flinke hap en je absoluut niet gezond wil doen, kun je je uitleven met eieren, worstjes, bonen, spek, tomaten en toast. Je suikerspiegel trekt bij door de koolhydraten. Enige nadeel: na zo’n carbs bommetje volgt er ook weer een dip.

Brits-ontbijt

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline