Healthy like Jesse

Als er iemand is die verstand heeft van een healthy lifestyle, dan is het wel personal trainer en lifestylecoach Jesse. Je kunt hem onder andere kennen als hét sportieve gezicht bij de Flair en Margriet, maar ook als sportanalist voor de Grazia en als personal trainer voor Nike. Met zijn armspieren, waarmee menig beukennootje zou kunnen worden gekraakt, geloven we hem op zijn woord als hij spreekt over voeding en beweging. Wij vroegen de man achter de sportstudio Body and Mind Control – helaas niet letterlijk – het hemd van zijn lijf. 

combi-jesse

Hoe begin je jouw ochtend?

“Wanneer mijn wekker om 8.00 uur gaat, stap ik mijn bed uit, neem ik een douche, doe ik mijn sportkleding aan, eet ik iets lichts en knal ik richting de gym. Daar pak ik drie kwartier cardio. Vervolgens train ik 20 minuten intensief mijn buik; zowel mijn grote als mijn kleine spiergroepen. Dit doe ik puur voor mezelf. Ik motiveer en coach de hele dag door andere mensen. Maar het is natuurlijk erg belangrijk dat ik zelf ook gemotiveerd blijf. Dat doe ik op deze manier.”

citroentje

Wat is jouw drijfveer?

“Ik houd ervan om mensen te helpen, door ze naar een positieve lifestyle te begeleiden. Zelf woog ik ooit 103 kilo, dus ik weet als geen ander wat een ongezonde lifestyle met je doet. Je kleding past niet, je wordt onzeker, depressief. Ik vind het fantastisch om te zien dat ik door mijn programma iemand zijn leven kan veranderen! Of iemand nou beter presteert op zijn werk door toenemende energie, of zekerder wordt in zijn of haar relatie. Ik ben blij dat ik mensen help, of het nou BN’ers, zakenmensen of kersverse moeders zijn.”

combiii2

Werkt jouw programma ook op lange termijn?

“Jazeker, ik voed mijn cliënten op met een positieve lifestyle. Ik vertel ze niet om extreem af te vallen. Dat houdt namelijk niemand vol. Wel geef ik mee dat ze op een bewuste manier met voeding om moeten gaan. Ik raad mijn cliënten aan om de eerste 3-4 weken “schoon” te eten. Dit betekent een minimale hoeveelheid aan koolhydraten en suikers.

Vervolgens pas ik hun eetpatroon dusdanig aan dat er op latere termijn ruimte is voor deze “dikmakers”. Wat kun je wel eten als je uit eten gaat en wat niet? Ze krijgen een voedingspatroon mee, zodat ze makkelijk hun lifestyle kunnen optimaliseren.”

unnamed-4

 

Wat is de grootste fout die mensen maken?

“Op nummer één staat het eten van teveel koolhydraten. Mensen vergeten weleens dat koolhydraten zorgen voor energie. Denk aan rijst, brood, aardappelen en pasta. Het probleem met koolhydraten is, dat ze ongelofelijk lekker zijn. Op het moment dat je er teveel van eet en het niet verbrandt, dan verandert het in vet. Doe dit maanden en jaren en je merkt dat je flink zult groeien. Mijn advies: wees voorzichtig met de hoeveelheid koolhydraten die je eet. Ga voor meer groenten, vlees en vis, maar blijf wel variatie behouden.”

combiii

Hoeveel uur in de week zou je moeten sporten?

“Probeer minimaal 2 tot 3 keer in de week te bewegen. Zo heb je namelijk ritme, wat erg belangrijk voor je lichaam is. Je prikkelt op deze manier je lichaam om veranderingen aan te nemen. Als je je work-out minimaliseert naar 1 keer, dan heeft je lichaam niet genoeg ritme. Wat je doel ook is, je moet het opbouwen.”

voorraad

Hoe ziet een gezond eetpatroon eruit?

“Elk lichaam is anders. Wel bestaat een gezonde lifestyle uit consequent eetpatroon. Sla nooit je ontbijt over, houd het rustig wat betreft de koolhydraten en eet genoeg goedgevulde salades, eiwitten en vitamines.”

unnamed-3

 

Heb je nog een motivatie-tip?

“Probeer iemand te vinden die jouw doel zou kunnen zijn. Ik heb het niet over een Doutzen Kroes, maar neem een realistisch doel. Neem degene niet als voorbeeld, maar wel als “motivator”. Zo heb je een doel om naartoe te werken. Als je dit voor je houdt, ben je namelijk standvastig.

mango

Op de valreep geeft Jesse ons zijn slogan mee: “Let’s invest in that body and mind of yours!” Westwing is overtuigd. Kun jij ook niet wachten om gezonder te gaan leven? Hier vind je de tools voor een healthy lifestyle!

Wil je meer lezen over Jesse en zijn Body and Mind Control trainingen? Check dan zijn website, Facebook-pagina of Instagram-account!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline