Herfstrecepten: Stoven, stampen & smullen!

Heerlijk, het is herfst! En dan betekent dat we ons geoorloofd weer urenlang mogen terugtrekken in de keuken. Dus doe dat schort om en stoof, sudder, stamp, soupeer en smul erop los met deze heerlijke herfstrecepten!

02_herfstrecepten_pompoensoep

 

Pompoensoep

Fruit een gesnipperde ui en fijngesneden knoflook in een pan. Voeg hier 1 pompoen, 1/2 winterpeen en 1 zoete aardappel (in gelijke blokjes gesneden) aan toe. Kruid het met kerriepoeder, peper en zout. Voeg een ruime laag water en 1 bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Wacht tot de groentes gaar zijn en pureer het geheel met een staafmixer tot een heerlijke soep. Garneer het eventueel met crème fraîche en pompoenpitten.

03_herfstrecepten_lamsrack

Lamsrack uit de oven

Leg de lamsrack in een ovenschaal en leg daaromheen in partjes gesneden aardappels, rode uien en knoflook. Snijd peterselie, tijm, rozemarijn en knoflook fijn en meng dit met 5 el olijfolie en flink wat peper en zout. Bestrijk de lamsrack en de groentes met deze ‘marinade’ en zet de ovenschaal 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven (200ºC).

01_herfstrecepten_stoofpot

 

Stoofpot

Kruid runderlappen met vleeskruiden en bak ze in 5 minuten bruin. Voeg hier fijngesneden knoflook, uitjes en in stukjes gesneden winterpenen aan toe en bak het even mee. Voeg nu rode wijn, een bouillonblokje, twee laurierbladen en tijm toe. Breng dit aan de kook en laat het afgedekt ong. 2 uur op laag vuur stoven. Voeg op het laatst verkruimelde speculaasjes toe en laat dit nog een half uurtje meestoven.

04_herfstrecepten_tajini

 

Marokkaanse kip tajine

 De Marokkaanse keuken leent zich uitermate goed voor een herfstig diner. Hier leren we je nog een van onze favoriete herfstrecepten – de kip tajine!

promoted_magazine

Verwarm wat olijfolie in een tajine – of als je geen tajine hebt, een andere (stoof)pan. Fruit de gesnipperde uit en knoflook en voeg daarna de in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak dit even aan. Voeg vervolgens ook de in stukjes gesneden paprika toe en daarna de gedroogde kruiden. Laat alles eventjes kort warm worden alvorens je de bouillon, het sinaasappelsap, het kaneelstokje en de gehalveerde gedroogde vruchten toevoegt. Laat het geheel 40 minuten stoven. Ondertussen rooster je de amandelen in een droge koekenpan en strooi deze voor het serveren over de stoofpot. Lekker met couscous.

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline