Drie eenvoudige herfstrecepten voor wie niet van bakken houdt

Heb je zin in een heerlijk dessert, maar hou je niet van bakken? Westwing heeft de oplossing met 3 eenvoudige herfstrecepten, die je kan maken zonder de oven te gebruiken!

pompoemtaart

 

Pompoentaart

Pompoen is misschien wel het meest typische herfstproduct. Het doet ons denken aan de gezelligheid en de warmte van thuis. Pompoen is trouwens een van de weinige producten dat als hoofdingrediënt kan gebruikt worden voor zowel ontbijt, middag- als avondeten. Denk aan soep, havermout, puree, pudding en natuurlijk ook aan taart!

Ingrediënten:

  • Verse pompoen: 400 g
  • Gedroogde abrikozen: 60 g
  • Ontvelde dadels: 1 kg
  • Vanille, kaneel 1 tl.
  • Walnoten: 20 g
  • Gember (naar smaak)

Bereidingswijze:

Voor de onderste laag van de taart: Neem de helft van de dadels, verwijder de pit, meng met de noten en maal fijn met een mixer of in de keukenmachine. Verdeel het mengsel over de bakpan in een dunne laag.

Voor de vulling: ontpit nu de overgebleven dadels en laat ze een halfuur weken in wat water met de gedroogde abrikozen. Snijd de pompoen in blokjes, voeg het dadel-abrikozenmengsel toe en maal fijn. Voeg de vanille, de kaneel en de gember toe. Roer voorzichtig.

Giet de vulling over de onderste laag van de taart en vul de taartvorm. Je kan de bovenkant van de taart versieren met noten of gedroogd fruit. Steek de taart in de diepvriezer. Serveer bevroren of laat afkoelen tot kamertemperatuur.

chocoladen koekjes

No-bake koekjes

Geen oven of geen tijd om te bakken? Geen probleem! Er zijn ook ‘no-bake koekjes’, die heerlijk en snel klaar te maken zijn en waarmee je de harten van jong en oud zal winnen.

Ingrediënten:

  • Boter: 120 g
  • Suiker: 200 g
  • Cacao: 30 g
  • Melk: 120 ml
  • Havermout: 400 g
  • Pindakaas: 100 g
  • Vanille: 1 tl.

Bereidingswijze:

Roer de boter, suiker, cacao en melk samen, breng aan de kook en laat dan 3 minuten op een zacht vuurtje koken. Haal dit mengsel van het vuur af en voeg de havermout, pindakaas en vanille toe. Roer tot je een glad mengsel krijgt.

Verspreid het mengsel over een laag bakpapier en laat het 20 minuten afkoelen en hard worden.

 pommes d'amour

 

Pommes d‘amour

Traditionele appeltaart, appelstrudel of appelbroodjes – de herfst is het perfecte moment voor allerlei appeldesserts. Het grootste voordeel van deze recepten ligt in hun eenvoud. Pommes d’amour  kan je in tien mintuutjes klaarmaken en je hebt er geen oven voor nodig.

Ingrediënten:

  • Appels
  • Suiker: 150 g per appel
  • Citroensap 1 tl.
  • Amandelen, snoepversiering, kokosnootschilfers (optioneel)

Bereidingswijze:

Voor dit recept kan je het beste middelgrote appels gebruiken. Was de appels, wrijf ze droog en bevestig ze aan een houten stokje. Smelt de suiker in een pan, voeg 3 theelepels water en citroensap toe, en laat pruttelen totdat het mengsel gekarameliseerd is.

Dip de appel in dit mengsel en bestrooi met amandelen of kokosnoot. Leg de appel op een bord of op het bakpapier en laat afkoelen totdat ze hard zijn.

Foto: fotolia

Tobias Seitz

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app